От х:

Днес в x:

Мъж се отказа от алкохола и кафето за 2 години, ето какво се случи

Милиони хора дават тържествени обещания в навечерието на Нова Година, често сред новогодишните резолюции фигурира и отказът от алкохол. Малцина обаче успяват да прояват достатъчно воля и наистина да се откажат от вредния навик. Питали ли сте се какво би станало, ако спрете алкохола за цели 2 години.

Дизайнер от Ню Йорк се подложи на подобен експеримент и резултатите го изнедадаха.

Сред първите неща, изчезнали от живота му, били клюките.

“Едно от нещата, които забелязах малко след началото на експеримента бе липсата на социални контакти, дължаща се на новата ми диета”, казва Тобиас ван Шнайдер.

“Когато група приятели ме поканеше на по питие, аз категорично им отказвах, защото в качеството си на въздаржател, исках да избегна всякакви слухове”, добавя той.

Въздържанието се отразило добре на тялото му, но и на джоба му: спестил 1000 долара месечно, качеството на съня му се подобрило и се чувствал не толкова стресиран.

За жителите на Ню Йорк е нещо нормално да се насладят на 1-2 питието на ден, отказът от коктейли и традиционното вино на вечеря, обаче би могъл да им спести 1 000 долара на месец.

Драстично се подобрил и сънят на Шнайдер, той се чувствал по-енергичен на сутринта.

Отказът от кафе пък го направил по-спокоен.

Дизайнерът признава, че ободряващата напитка винаги го е карала да се чувства стресиран и неспокоен, а му причинявала и редица проблеми с храносмилането.

Историята е публикувана в личния блог на Шнайдер. Оттогава тя е споделена множество пъти. Един от потребителите пише: “Трябва да принтирам тази статия и да я поставя в портмонето си”. Друг добавя:”Вярно е. И аз трябва да пробвам – отказът от алкохол означава, по-малко ресторанти, по-малко похарчени пари, по-добър сън, по-малко празни калории и повече свободно време.”

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини