От х:

Днес в x:

Джаджите, които бихме искали да видим през 2017

2016 изобилстваше от възможности. От безжични слушалки до виртуални асистенти, вградени във високоговорители – всички те ни дадоха възможност да надникнем в бъдещето. Но какво би се случило, ако някой наистина направи джаджата за която мечтаем. Ето списък на продуктите, които бихме искали да видим през 2017, според Гардиън.

Сешоар за цялото тяло

Изсушаването на ръцете посредством въздушна струя е страхотно, но дали не е възможно сешоарът за ръце на Dyson да се приложи в по-големи мащаби ? Какво би било по-добре от това сутринта да излезете от душа и да преминете през сешоар за тяло с човешки размери. От вир вода до напълно готов за едва 5 секунди.

Фитнес гривна, която ви поддържа във форма

Фитнес гривните обещаваха да внесат революция в общественото здраве. Броенете на стъпките и измерването на пулса обаче не доведоха до желаните резултати. Една истинска смарт фитнес гривна трябва да върши цялата работа вместо вас, така че да не ви се налага да правите нищо. Може би чрез слаби електрически импулси или нещо подобно – трябва да има начин. Поставяте я, натискате бутон и автоматично се превръщате в Брад Пит.

Самоходни обувки

Самоуправляващите се автомобили са нещо страхотно, но остава проблема с последната миля. Слизате от колата, влака, самолета или автобуса и ви се налага да изминете пеша разстоянието до крайната дестинация. Ховърбордите експлоадират, така че отпадат. Какво ще кажете за обувки, които знаят накъде отиват. От вас се иска само да направите първата крачка, за останалото ще се погрижат обувките – това ви дава възможност да се взрете в телефона си без риск да се сблъскате с улична лампа.

Водоустойчиви лаптопи

Водоустойчиви смартфони съществуват от няколко години. Появиха се дори няколко водоустойчиви таблета. Какво ще кажете за водоустойчиви лаптопи ? Кафето, бирата, виното и водката се разливат не само върху таблети и смартфони. Едва ли ще изпуснете лаптоп в тоалетната, но е напълно възможно да го полеете със соевото си лате с лешников сироп и бита сметана. Решаването на този проблем е лесно. Може би.

Илон Мъск най-после да се превърне в Тони Старк

Той вече притежава електромобили, космически ракети и повече пари, отколкото можете да си представите. Липсва му само механичен костюм с който да се изстреля във въздуха докато прави саркастичи забележки за това какво е да си милиардер, плейбой и филантроп едновременно. И тъй като Доналд Тръмп вече се настани в Белия дом, светът има нужда от истински Железен човек с всичките му принадлежности.

Синтахол, алкохолът от чийто последици, ви спасява едно-единствено хапче

Силиконовата долина се опита да реши проблема с нуждата от храна с разтвор наречен Сойлент, който в крайна сметка разболя хората. В развитите страни обаче съществува още по-наболял проблем, за който научната фантастика предлага решение от десетилетия. Къде е онзи заместител на алкохола, който ще ви направи весели и щастливи, а след приемането на едно-единствено хапче ще ви върне в трезво състояние, способни да шофирате до дома ? Той е известен от Стар Трек, защо да не се появи и при нас през 2017 ?

И накрая – iPhone с батерия, която издържа цял ден

Ок, знаем, че това е чиста фантазия, но нека дадем воля на въображението си. Не би ли било страхотно, ако iPhone-ът бе малко по-дебел, така че камерата да не изпъква, а батерията издържаше по цял ден ? Съжаляваме, преминахме дори отвъд пределите на научната фантастика.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини