От х:

Днес в x:

Хасковски полицаи и колегите им от Ямбол и Сливен откриха 40 кг хероин

Служители на ГДБОП задържаха рекордно количество от 40 кг хероин, предназначен за вътрешния пазар, съобщиха от МВР. Операцията е проведена на 21 декември на територията на Ямболска област, при която е неутрализирана престъпната дейност на четиричленна група.

Реализацията е на служители на дирекция „Борба с организираната престъпност”, подпомогнати от областните дирекции на МВР в Сливен, Ямбол и Хасково, под ръководството на прокуратурата. Подробности по разследването и хода на операцията оповести главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов.

Акцията е проведена след двумесечно наблюдение. Служителите са влезли в дирите на престъпна група, която се е опитвала да продаде въпросното количество хероин. Част от наркотика - 5 кг, е заловено в момента на предлагането му на паркинга на голяма търговска верига в Ямбол. На място са задържани четирима мъже, съпричастни към престъпната дейност. Дрогата е открита в автомобила на дилъра. В хода на последвалите действия, в частен дом в село Радовец, е открито останалото количество от около 35 кг хероин. Иззетият наркотик е с много висока чистота, близо 60%. По цени на съдебната система стойността е около 2 милиона лева, а при улично разпространение цената е многократно по-висока.
Общо 22 претърсвания и изземвания са извършени само за 36 часа, съобщи апелативният прокурор на Бургас Любомир Петров. Той добави, че един от задържаните е от Ямбол, а другите трима - от село Радовец. Те са обвинени за разпространение на наркотици. Трима от четиримата обвиняеми вече са осъждани.

Това е рекордно количество от този вид дрога, открито в жилище. 

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини