От х:

Днес в x:

Ladytron ще са една от подгряващите групи на Depeche Mode

LadyTron ще са една от подгряващите групи, която ще излезе на сцената преди Depeche Mode на стадион Васил Левски. Припомняме ви, легендарната група ще гостува в България на 18 май в рамките на Туборг Грийн Фест 2009.

Ladytron са сред най-актуалните британски електро-синт-поп формации за последните десет години. Те ще подгряват хедлайнерите и на трите концерта в рамките на Туборг Грийн Фест 2009 в София, Белград и Загреб.

Групата е формирана в Ливърпул през 1999г. Избират името си от песента „Ladytron" на Брайън Фери, а музиката им има свежо и неповторимо електронно звучене. Членове на групата са Хелън Марни, Даниъл Хънт, Рубен Ву и българката Мира Аройо. Лейдитрон вдъхновяват редица британски групи, а през 2007 г. са подгряващи на Nine Inch Nails по време на европейската част от турнето на Трент Резнър и компания.

Музиката на групата е уникално съчетание от електронното звучене на 80те - до съвременният електронен звук и инди-рок елементи. Сред най-големите им хитове са „Seventeen", „Another Breakfast With You", „Blue Jeans", „Evil", „Destroy Еverything You Touch" и други.

Мира Аройо остава вярна на българските си корени, като пише някои от текстовете на песните на български. Уникалната комбинация може да се усети в песни като „Discotrax", „Commodor rock", „Zmeyka" и „CSKA Sofia".

Изпълнението на Ladytron преди легендите Depeche Mode на концерта ще бъде третото посещение на групата в България. До този момент те са имали два концерта у нас - през 2003 г. в София и през 2006 г. в Слънчев бряг.

Стартиращо от Израел на 10 май, турнето на Depeche Mode „Tour of the Universe 2009", ще бъде първото стадионно турне на групата, което ще премине през 22 държави, преди да сложи финала си на рок фестивала Superbock Super Rock в Порто на 11 юли.

Билетите за концерта в София бяха пуснати в продажба на 13 октомври 2008 г. на цени между 40 и 80 лв. и голяма част от тях се разпродаде за броени дни. Все още пропуски на цени от 40, 45 и 55 лева могат да бъдат закупени от Билетен център НДК или онлайн на адрес www.ticketpro.bg.
Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини