От х:

Днес в x:

Премиерът ще е от РБ, ГЕРБ ще остави част от министрите. Преглед на печата

"24 Часа":

Премиерът ще е от РБ, ГЕРБ ще остави част от министрите

Премиерът няма да е от ГЕРБ, а от РБ, но има възможност в кабинета да участват наши министри. Това заяви лидерът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов след продължили повече от 2 ч консултации за правителство с мандата на реформаторите. В тях не се включи премиерът в оставка Бойко Борисов, който по същото време се срещна с кмета на Карнобат. (Виж 7-а стр.) Освен Цветанов ГЕРБ представляваха председателят на парламента Цецка Цачева, шефът на правната комисия Данаил Кирилов и финансовият министър в оставка Владислав Горанов, който обяви, че той и Томислав Дончев няма да са в кабинет на РБ.

Хитрино. 

"Сега":

Товарният влак е влязъл в Хитрино вместо с 40 със 78 км/ч

Влаковата композиция е навлязла в гара Хитрино със 78 км/ч, при ограничение на скоростта - 40 км/ч. Това коментира прокурор Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор, на брифинг във връзка с инцидента на гара Хитрино, предаде Агенция "Фокус". По думите на прокурор Арнаудова тези данни са получени вследствие на направената съдебно-техническа експертиза, която показва двойно по-висока скорост на влаковата композиция, което е довело до нейното дерайлиране. 

Птичи грип. 

"24 Часа":

Откриха три огнища на птичи грип - Видин, Враца и Пловдив

Констатирани са три първични огнища на заболяването Инфлуенца по птиците (птичи грип) в областите Видин, Враца и Пловдив. Това каза зам.-изпълнителният директор на Българската агенция по безопасност на храните д-р Петя Петкова на извънредна пресконференция в сградата на Агенцията. "До момента сме констатирали три първични огнища, едното е в област Враца в дивечовъдно стопанство. След епидемиологично проучване се установи връзка с две вторични огнища в област Видин. Стопани са закупили за доотглеждане заразени птици от стопанството", обясни д-р Петкова. 

Съд. 

"Дума":

Ненчев на съд за четвърт милион

Военната прокуратура в София изпраща на съд министъра на отбраната в оставка Николай Ненчев. Вчера бе оповестено, че обвинителният акт срещу Ненчев и неговия служител Венислав Цанов заради поръчка на военно облекло е внесен.

Ненчев е обвинен, че като действащ министър между 16 декември 2014 г. и 26 януари 2015 г. е склонил умишлено подчинения си началник на Дирекция "Инвестиции в отбраната" Цанов да не изпълни свои законови задължения по Закона за обществените поръчки и да осуети подписването на договор с фирма, спечелила поръчка за изготвяне на военно облекло.

СЕМ. 

"Монитор":

Прокурори влязоха в СЕМ

Прокурори проверяват Съвета за електронни медии заради съмнения за фалшифицирани протоколи на заседанията на институцията от страна на председателката й Мария Стоянова, съобщи БЛИЦ.

Според източници на агенцията сигналът е бил подаден от бивш служител на съвета, като е образувано дело и е имало разпити. Според БЛИЦ са разпитвани всички членове на СЕМ, като няколко заявили, че действително е имало намеса и последващи корекции на протоколите. Информацията бе потвърдена, макар и частично от един от членовете на съвета - Бетина Жотева. Тя обясни, че не са разпитвани всички от СЕМ, а само председателят на съвета - Мария Стоянова и служители от администрацията.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини