От х:

Днес в x:

Патриотите: Със санирането купуват цигански гласове

"Обединени патриоти" (НФСБ, ВМРО и "Атака") атакуваха остро правителството в оставка заради отпуснатите нови 1 млрд. лева за саниране на жилищни сгради.

"Натъкваме се на едно много неприятно обстоятелство, а именно, че санирането се превръща в мярка за осигуряване на цигански гласове, която е безпрецедентна по своята мащабност. Досега такова масово купуване на цигански гласове е нямало", заяви на брифинг в Народното събрание председателят на ПГ на Патриотичния фронт Валери Симеонов, цитиран от „Фокус“.

Той уточни, че повод пресконференцията им е "неприятна и изненадваща констатация" от последния брой на Държавен вестник, в който е публикувано постановление с одобряване на допълнителни разходи по бюджета на МРРБ за Националната програма за енергийна ефективност или така нареченото саниране -   размер на 1 млрд. лева.

"Категорично сме против това безобразно разпореждане с обществени средства от държавния бюджет по програма, за която няма никакво одобрение на НС, не е обсъждана, нито в коалиционен, нито в подкрепящ вариант. Нямаме обяснение как така ще се дава 1 млрд. за саниране на коптори, които не са достойни за кочини даже, в които живеят цигани и са незаконни, и каквито са 80%, ако не и повече от циганските квартали“, каза още Симеонов. 

Той изтъкна, че изведнъж се дават 1 млрд. за саниране, а за пенсии няма. 

„В последните дни бяхме непрекъснато упреквани в прояви на популизъм във връзка с искането ни за повишаване на минималните пенсии на хората, които са работили и са дали своя принос и живот за съществуването на съвременна България“, добави Симеонов. 

Депутатът подчерта, че в в ал. 3 от постановлението, гласи, че със сумата трябва да се увеличат разходите по политика за интегрирано развитие на регионите, бюджетна програма за подобряване на състоянието на сградния фонд и жилищните условия на ромите в България. От това ставало ясно, че ще се прави саниране на многофамилни сгради на ромите.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ре
    реалист
    8 -2
    12:29, 9 дек 2016
    Какви патриоти сте бе тъпунгери 1 440 000 българи живеят в тези коптори не вие и срам да наричате така народа не всякои има вашата възможнност да краде и да му наливат пари в партиините каси и да се правите на велможи При следващи избори сте вън от играта народа ви разбра какви псевдо патриоти сте мишоци баклуци
  • 2
    11
    111
    7 -1
    14:09, 9 дек 2016
    По-нагла ЛЪЖА не бях чувал от тия мазни лайнари на снимката!За пръв път чувам за незаконни панелни блокове,без значение кой ги обитава,бива-бива ама бивол курбан не бива...Дотук сте ми се струва,народа може и да е тъп,но не и сляп!

Още новини

Последни новини