От х:

Днес в x:

България по-авторитетна държава през 2009 година

Известната българска астроложка Таня Павлова изготви Астропрогноза за България за 2009 година. Със сигурност може да се твърди, че България, намираща се под влиянието на великия знак на Козирога, през 2009 година и от 2009 година ще стане още по-авторитетна държава.
Ще действаме с по-голямо самочувствие, показвайки корав характер и не позволявайки на света да ни пренебрегва. През 2009 година ще се превърнем в по-интегрирана част от Европейския Съюз, който сега, а и през следващите 15 години - до 2024 година, ще се чувства принуден да ни търси заради творческата ни мощ - без разбира се, директно да ни се признае в любов.

Видя се, че в България по етажите на властта има корупция и опити за злоупотреби с европейските фондове и пари. Типично за демокрация, която през 2009 навършва едва 20 години - възраст, отличаваща се с ентусиазъм, компенсиращ липсата на опит и житейска зрялост.

За разлика от 2008 година, когато се наблюдаваха някои по-кризисни и бурни моменти в отношенията ни с ЕС, през 2009 година влиянието на ЕС върху България ще бъде по-щедро, подпомагащо и благотворно.

Ще си проличи, че сме извлекли поуки от 2008 година, като поведението ни ще бъде не толкова екстравагантно и по юношески напористо необмислено.

По-сдържаното поведение и изключителното трудолюбие, проявено по отношение привеждане на законодателството ни в хармония с Европейското, ще направят впечатление. Така доверието към страната ни ще се повиши.

Разбира се, очертаващите се по-плавни и по-благоприятно балансирани контакти с ЕС през 2009 година ще протичат в условията на световната икономическа криза, която ще каже тежката си дума върху всички аспекти на стопанския, политическия, културния и обществения живот.

Голямото предизвикателство, което поставят звездите пред нас, българите, предизвикателство, с което ще се сблъскваме не само през цялата 2009, но и през целия отрязък от времето до 2024 година, е да осъзнаем специалната си мисия, специалното си предназначение като народ с духовна мисия и същевременно да се научим да уважаваме постиженията и ценностите на другите народи и да живеем с тях, спазвайки законите.

За България и българите от 2009 година започва нов еволюционен цикъл, изискващ да се разделим с егоцентричната, нарцистична и понякога самовлюбена представа, че сме "пъпът на света".

Не сме! Но сме надарена, талантлива и много издръжлива частица от Цялото. Горда частица, притежаваща огромно духовно богатство, с което можем да кредитираме не само Европа, но и света.

И колкото по-дълбоко осъзнаем този факт, толкова по-спокойно и с достойнство ще контактуваме с другите, съзнавайки, че да си Българин е чест и привилегия.

През 2009 Европа ще започне да ни преоткрива. Културното и духовното ни богатство ще упражнява все по-силно, направо хипнотично въздействие не само върху европейците, но и върху всички хора по света, жадни за повече Мъдрост и Светлина.

През 2009 година ще започне един продължителен период, през който България като магнит ще привлича политиците, бизнесмените, хората на изкуството и културата - при това не само от Европа, но и от целия свят.

Потокът на инвестиции ще се увеличи, особено към проекти, базирани на по-дръзките, по-авангардните технологии, засягащи ядрената енергетика, както и добивът на електрически ток от вятърни електроцентрали или чрез слънчеви колектори.

2009 година ще бъде много плодоносна за научни открития, най-вече в области като: астрономия, генетика, молекулярна биология, атомна и ядрена физика, инженерните и компютърните науки.

Специалистите по авангардни технологии в сферата на комуникациите, програмирането, модерната психология ще се радват на много високи и стабилни заплати.

През 2009 година чуждестранните инвестиции в изброените области ще са наистина впечатляващи! Далеч съм от идеята да пея приспивни песни за изливащ се над България "рог на изобилието".

Напротив! Фонът и сянката на световната икономическа криза, а и доста астрологични фактори ще изпълнят 2009 година с промени, с битки, борби и подновяване на критиките към съдебната ни система.

Ако държавните ни фигури - политици, дипломати, видни общественици не действат енергично и далновидно, през септември отново можем да чуем горчиви, строги и справедливи упреци към съдебната система или здравеопазването!!!

Септември се очертава като твърде сложен месец, когато има реални астрономически и астрологически предпоставки за проява на природни бедствия и стихии, особено на земетресения.

И не става дума за Карма или наказание към българския народ, а определено се засяга вярата ни в Бога! Единствено Бог и вярата ни в него може да промени, да смекчи или отмени предстоящи трудни събития - и в личен план, и по отношение на народите и държавите!

По повод на земетресенията, големият български астролог Николай Дойнов - възпитаник на най-точната и могъща астрологична школа, насочи вниманието ми върху коментара на Учителя Беинса Дуно Петър Дънов за Чирпанското земетресение от 1928 година.

Николай Дойнов ми сподели, че е останал дълбоко впечатлени и поразен от думите на Учителя, че земетресението е могло да бъде избегнато, ако е имало поне няколко човека българи, истински вярващи в Бога! Коментарът е излишен!

Очевидно трябва да укрепим връзката ни с Бога, защото опасността от земетресения съществува не само за 2009 година, но и ще се засилва през следващите години!

В тази връзка, критериите в строителството трябва да станат много по-строги! По-ярко изразена вероятност от земетресение има не само през септември, но и през втората половина на юни и август.

През август опасността от развихрянето на големи пожари е доста реална. Без да правя реклама на застрахователните компании, може да се каже, че е целесъобразно и предвидливо през 2009 година да се запознаем и внимателно да проучим техните оферти!


Обнадеждаващо е, че през 2009 г. бизнес климатът в България ще благоприятства икономическия растеж - в рамките на възможното, предвид Световната финансова криза. През 2009 година ще успяват и преуспяват информираните, борбените и енергичните личности.

Съгласно древна традиция, спазвана точно и уважавана и от съвременните астролози, на астрологическия трон се възкачва негово величество Марс. Управлението на енергичната, решителна, предприемчива и понякога доста агресивна планета започва от 20 март на 2009 и ще продължи до 21 март на 2010 година.

Всички ще действаме по-решително, изпълнени с повече плам, страст и воля за победа. Представителите на Овен, донякъде на Скорпион, третата декада на Лъв и втората декада на Стрелец могат да очакват един съществен допълнителен прилив на енергия и жизненост.

Плутон и Марс ще ни позволят да разчупим оковите на конформизма, предлагайки ни да се утвърдим по един по-драматичен, шумен и радикален начин.

Съветът на звездите е: да съчетаем пламенност, кураж и усещането за нараснала вътрешна сила, с добра информираност, позволяваща по-предвидливи действия.

Ето и някои от периодите, когато предварителните ни планове могат да се пообъркат и ситуациите да тръгнат в посока, различна от очакваната:

Периодът от 12 януари до 2 февруари е неблагоприятен за сключване на големи сделки, подписване на нови договори или сключване на брак.

Това е звездна препоръка, информация, която има пожелателен, а не задължителен характер, но с която си струва да се съобразим, особено ако става въпрос за дългосрочни проекти, на които възлагаме големи финансови, професионални или романтични надежди.

Следващите периоди с подобна характеристика и предупреждения са: от 7 май до 31 май; от 7 септември до 29 септември и от 26 декември на 2009 до 15 януари на 2010 година.

Към всеки от тези триседмични периоди трябва да прибавим по 5-6 денонощия толеранс - преди започването и след приключването на периода - време, когато събитията могат да са развиват по необичаен и неочакван начин!!!

Ето още един любопитен щрих към прогнозата за 2009 година - предстоящите избори ще преминат при по-висока гражданска активност.

От гледна точка на астрологията и номерологията, заслугата за по-голямата гражданска активност очевидно е на Марс, силно присъстващ през 2009 година не само като астрологически, но и като номерологичен фактор.

Повечето езотерични традиции приемат, че числото 9, (което е компонент в 2009), е под влиянието на Марс. Посланието на 9 е да проявим експанзия, целенасоченост, предприемчивост и увереност в собствените сили. А също и достатъчно дипломатичност, особено предвид влиянията на 11 и 2. 11 е велико число, намиращо се под влияние на Нептун.

Ин и Ян присъстват в числото 11, правейки ни двойнствени, търсещи и устремени към баланса между духовното и материалното. 11 и Нептун ще ни превръщат във вдъхновени мечтатели, в откриватели, вперили поглед в бъдещето.

Под покровителството на 11 е възможно да бъдат достигнати невероятни висоти в кариерата, науката, изкуството, търговията, туризма, морското дело или работата в информационната сфера.

Поетите, художниците, музикантите, всички служещи и работещи за благородни обществени каузи или за духовното и душевното добруване на хората - свещеници, психолози, психотерапевти, ще се радват през 2009 година на значими професионални успехи.

Отрицателните възможности не бива да се подценяват. Съчетанието на астрологични и номерологични компоненти с разнопосочен характер създава условия за прояви на политическа или религиозна нетърпимост, фанатизъм, предателства и финансови измами.

Не бива да забравяме, че 11 е изградено от "удвоена единица", което означава удвоена амбиция и склонност към взимане на твърди решения, придружени от изгарящо желание за бързи и независими действия.

Отгоре на всичко, сумата на двете единици е двойката, която присъства и в самата 2009. Двойката изисква от нас проява на чувствителност, деликатност и съпричастност!

Този бърз поглед към астрологичните и номерологични аспекти на 2009 година, подсказва за наличието на разкошни, но определено противоречиви възможности. Освен всичко друго, 9 ни приканва да се ориентираме и към приключване.

Желателно е да привършим с всичко, което подлежи на приключване, действайки по един дипломатичен, премерен, дружелюбен, благосклонен и толерантен към другите подход.

По китайския календар 2009 е годината на Бика - година изискваща строга дисциплина. Може да очакваме бляскави успехи, но постигнати с добросъвестен и висококачествен труд.

Ще е необходимо отговорно отношение към поети ангажименти и прецизно изпипване и на най-финия, най-микроскопичния детайл. Съвършенството в работата е Идеалът на взискателния Бик.

Съобразим ли се с този критерий за съвършенство, може да сме сигурни, че усилията ни ще бъдат щедро възнаградени и всичко ще се подреди според желанията ни.

Бикът държи на традицията, на семейството и закриля уреждането на семейните дела, сключването на брак, закупуването на нов дом, както и красивото и уютно подреждане на жилището.

В началото на всяка Нова година, водени от желанието да научим как да постигнем мечтите си, как да сме по-здрави, по-богати и щастливи, обръщаме поглед към разнообразните прогнози. И всяка информация намира своето място.

В тази връзка, може да се доверим на Учителя Петър Дънов, който казва: "В природата съществува закон, който има предвид нуждите на човека: Няма случай в живота на човека, когато съществените му нужди да не са били задоволени.

Вярвайте в Разумното начало в света. Щом постъпвате Разумно и отправяте мисълта си към възвишения свят, веднага ще ви се притекат на помощ. Следователно, за да се свържете с разумния свят, от вас се иска вяра, поставена на опит.

От вас се иска вяра, която да ви подмлади и освежи... Какво ще стане с нас? Нов свят, нови условия идват... Нов красив свят се приготвя за всички хора".

Това е! Идва Новата и Красива 2009 година. Да благодарим за всичко, което ни донесе 2008 - за радостите, за успехите, за изпитанията, които ни обогатиха.

За всичко да благодарим на Бога и да се помолим в душите си Бог да благослови България и да благослови всички ни през Новата 2009 година!


Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини