От х:

Днес в x:

С 10 лева правим трапезата за Никулден с шаран от язовира

    10 лева ще са достатъчни да приготвим ястие за празничната трапеза за предстоящия Никулден. Килограмът на дребно на традиционно най-предпочитаната риба – шаранът, струва 5 лева, ако си го купим от производители, които продават директно от водоема. Клиентите обикновено търсят рибоци с тегло около 1.5 – 2 кг, при което екземплярът излиза 10 лева. Ако се купи от магазина, ще трябва да се заделят с до около 2 лева отгоре, тъй като там върви от 5.50 до 7 лева, обясни един от търговците Георги Георгиев, който вече близо 30 г. развъжда риба в микроязовир край село Горски извор. Шаранът на едро пък върви по 4 лева килото, на същите цени е и амурът. Георги предлага още толстолоб за 1.5 на едро и 2 лева на дребно. Сомът е 6 лева, докато в магазина килото му е между 8 и 10 лева.

    „За Никулден предпочитам пържен шаран, аранжиран с праз, лук и ориз“, обясни Георги, докато вадеше риби от водоема. Голямата част от рибата разпространил по търговската мрежа още в средата на миналия месец. Оставил малко за продажба на дребно, тъй като имал редовни клиенти, които предпочитали да си купят от водоема.

    Един от дългогодишните клиенти беше Иван Иванов, който днес беше дошъл да купи шарани. „Предпочитам да си я купя от тук, защото язовирът е чист, както и водата, и рибата е хубава“, каза мъжът от село Върбица. „Знам, че не е хранена с черва и кръв, както правят на някои места“, допълни той.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      66
      66666
      5 -4
      13:11, 2 дек 2016
      а горивото до язовира?????? в кауфланд е 5,90 лв/кг. охладен
      • Ма
        Магазинер
        16 -4
        13:54, 2 дек 2016
        Илко Гълъба-Лихварина го дава 4.50 лв пресен-пресен от Тракиец!
    • 2
      Сл
      случаен
      9 0
      16:41, 2 дек 2016
      То сигурно и люспите са му опадали от хрилната мрежа.То затова в Тракиец няма риба.
    • 3
      Ер
      еро
      1 -1
      21:57, 2 дек 2016
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    Последни новини