От х:

Днес в x:

Двуезичен албум отбелязва 115-ата годишнина от рождението на Недялка Симеонова

Изображение 1 от 4

    Регионалният исторически музей в Хасково отпечата двуезичен албум за 115-ата годишнина от рождението на именитата хасковска цигуларка проф.Недялка Симеонова, която се навършва на 2-ри декември. Албумът „Като нежна струна“ беше представен официално днес от директора на културното средище Пенко Добре. В книжната колекция са включени и снимки, които не са показвани досега. Те са получени във фонда на музея миналата година от роднини на световноизвестната музикантка. Към фотосите има и биографичен текст - на български и англйски език, презентира изданието неговият автор и съставител д-р Красимира Узунова, която е и главен уредник на отдела за нова история в музея.

    Първите, получили албума, са участниците в тазгодишното едноименно издание на конкурса за млади цигулари. Идеята е занапред изданието да е част от щанда на Хасковския музей, като средствата от него ще бъдат използвани за благоустройство на някои от залите в него.

    В момента в РИМ-Хасково работят и по друг подобен проект, в който чрез снимков материал и текстова информация ще бъдат представени тютюневите складове в района.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини