От х:

Днес в x:

В САЩ обвиняват Хилари в нарушение

По-голямата част от американските избиратели вярват, че кандидатът за президент на САЩ от демократите Хилъри Клинтън в миналото е предприела стъпки, които са незаконни. Това се доказва от резултатите от изследванията на Marist Institute for Public Opinion.

Според проучване, 83% от гражданите на САЩ, които са потенциални участници в гласуването на 8 ноември, смятат, че кандидатът за поста на държавен глава от демократите Хилари Клинтън е действала неправилно. В същото време 51% от тези 83% са сигурни, че Клинтън е действала извключително незаконно. Само 14% от анкетираните смятат, че бившият държавен секретар не е предприемал незаконни действия.

Кандидатът за американски президент - републиканец Доналд е Тръмп обвиняван за неетичност. 53% от анкетираните смятат, че той е действал неетично. Въпреки това, в незаконни дейности го упрекват само 26% от анкетираните.

В допълнение, по-голямата част от анкетираните определят отношението си към двамата кандидати като отрицателни.

В петък, основател на WikiLeaks Джулиан Асанж каза защо Тръмп ще бъде победител на президентските избори, напомня NSN. В допълнение, Тръмп обеща, ако бъде избран за президент, за да не свалят режими в други страни.

Източник: news.bg

Коментари в сайта

Последни новини