От х:

Днес в x:

Зала ”Батаклан” в Париж отваря година след атаките

Концертната зала "Батаклан" в Париж има вече обновена фасада почти година след кървавите нападения във френската столица.

След месеци на ремонт, над главния вход на залата отново с големи червени букви фигурира името й. Залата ще отвори отново врати на 16 ноември и първият концерт ще е на британския изпълнител Пийт Дохърти, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА. 

На 13 ноември миналата година терористи откриха огън и се самовзривиха на няколко места в Париж, като убиха 130 души. 
Едно от тези места беше концертната зала "Батаклан", където трима терористи държаха в плен часове наред множество хора и убиха близо 90 от тях.
Нападения имаше и на "Стад Дьо Франс", както и в няколко бара в центъра на Париж. 

Салах Абдеслам е единствения оцелял атентатор, който беше заловен след четири месеца издирване в брюкселския квартал Моленбек, където е израснал. Абдеслам беше екстрадиран във Франция на 27 април. 

На 13 ноември, когато се навършва една година от тази трагедия, ще има възпоменания на всички места, поразени от терористите в Париж. Ще присъстват близки на убитите и оцелели от атентатите.

В началото на месеца адвокатите на Абдеслам заявиха, че няма да го защитават. Те обясниха, че клиентът им отказва да говори и не иска никой да го представлява на делото.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини