От х:

Днес в x:

Откриха нефт в Черно море

Изображение 1 от 2

    Вицепремиерът Томислав Дончев съобщи по време на заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество, че е намерен нефт в Черно море.

    Преди няколко часа "Тотал" излязоха със съобщение, че са намерили нефт в Черно море, каза Дончев, цитиран от БТА.

    "Тотал“ спечели търга за концесията на блока "Хан Аспарух". Френската компания нае кораба Noble Globetrotter II от американска фирма и с него извърши първия проучвателен сондаж в блока.
    Корабът Noble Globetrotter II е дълъг 190 метра, на 3 години е и има възможност да се позиционира на едно място. Екипажът му е от 180 души.
    Преди старта на водния сондаж в началото на месец май се разбра, че той ще достигне до 2000 метра, а след това ще продължи още 4000 метра в скалното дъно. Специалистите бяха подготвени за екстремни условия до 700 бара налягане и до 150 градуса температура по Целзий.

    Очакват се по-късно подробности.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Ск
      Скептик
      16 -2
      17:51, 28 окт 2016
      Дано след изборите не се окаже кьор фишек
      • По
        Порчо
        6 -2
        22:03, 28 окт 2016
        Пак са пробили някой руски нефтопровод!
    • 2
      Th
      The dude
      9 -3
      19:11, 28 окт 2016
      Всеки хотел=хъб?Всеки хотелиер-нефтодобивчик и газов дистрибутор.Потоци- към,под и на всички посоки плюс подводен Мега поток към австралия.До изборите ще открият, ако трябва и Божията частица.Петрол на дълбочина 2000 метра ,вода, трябва да се продава около 100 долара за да има печалба добиващата го компания.
      • Ее
        ееее
        11 0
        19:51, 28 окт 2016
        Какви хора сте, нищо няма значение, важното е да имаме отрицателно мнение, важното е да сме убедени че нищо хубаво няма да се случи.Хайде сега да ви задам въпроса какво ще ви зарадва?В тази страна дето всички които живеем тука твърдим че не е място за живеене...Това го втълпяваме на децата си още откак се родят и после им казваме като заминат в чужбина да стоят там и да не се прибират защото тука все още е зле и не се очертава да стане по-добре. Ами естествено че те няма да се върнат повече тука, т.е. ние успешно сме ги прогонили. После оставаме тука само шепа застаряващи и цигани и ние работещите издържаме всички останали. Ама парите все повече не стигат, няма и да стигат, няма ги младите, няма кой да работи за пенсиите.Оставащите вече са жив зян като работна ръка. Сега и 100 инвеститора да дойдат няма кого да назначат да работи.Тука останаха само тези без образование.Тези дето ги образовахме си ги изпратихме да си отиват по живо по здраво далече от нас и хвърлихме едни пари за тяхното образование ей така без да има връщане. За което другите държави би следвало да са ни благодарни защото ние сме като едни роби и само раждаме, отглеждаме, образоваме и предаваме по направление и тук остават само неграмотните! Е какво искате, как да се оправим. То няма вече от къде да избереш читави управляващи, избора е само между неграмотни пожарникари, мутри и дърти червени крадци.Голям избор, няма що! За това предлагам да спрем да ревем, да станем малко по-патриоти( не в смисъл Атака), да възпитаваме децата да си обичат родината и да се гордеят че сме малка и скромна земя с честни хора ( как ще ги убеждаваме в това не знам, но е важен добрия пример).Предлагам да спрем да обръщаме внимание на тези ненормални упрявляващи които ни надуват главите по време на избори и после нищо не се случва. Предлагам да ги пойкотираме и да не гласуваме.Предлагам да не се зомбираме с бигбрадърски предавания и да ги бойкотираме защото не сме овце. Предлагам да изолираме всичко каквото не харесваме и просто да си живеем живота и да видим какво ще стане.
    • 3
      Бр
      браво
      9 -2
      19:35, 28 окт 2016
      Хайде сега да го надупчим и това море, и да направим едни пачки... парите, политиката и властта ще погубят този свят :(
    Последни новини