От х:

Днес в x:

Ловци на умове търсят инженери в Техническия университет

Отново отваря врати "Ден на кариерата"

„Ден на кариерата“ отново отваря врати, за да даде възможност на млади кадри от ТУ - София и Филиала в Пловдив да се запознаят с дейността на потенциални работодатели.

На 25 и 26 октомври в София и на 27 октомври в Пловдив, мотивирани бъдещи инженери ще получат шанс за реализация във водещи компании. На събитието ще присъстват над 90 работодатели, които имат нужда от млади специалисти, с иновативно мислене и свежи идеи.

На предстоящите кариерни форуми, студентите от Техническия университет ще могат да почувстват професионалната атмосфера, тъй като централното фоайе на университета ще се превърне в голяма изложбена зала, където бъдещите инженери ще могат да се запознаят с предлаганите работни позиции и при интерес да оставят своите автобиографии. Работодателите от своя страна, предоставят информация за кариерните възможности, които техните фирми могат да осигурят, провеждат кратки неформални интервюта, раздават рекламни материали, правят демонстрации и фирмени презентации.

БТЛ Индъстрийз, фирма специализирана в разработката и производството на иновативна медицинска техника и софтуер, ще вземе участие в деня на кариерата, като предложи професионално развитие на бъдещите инженери в няколко направления. На своя фирмен щанд, БТЛ ще представи на кандидатите каталози със своите високотехнологични апарати и ще разкаже повече за възможностите, които предлага като работодател.

Компанията успешно реализира своята дейност в 54 страни, което я превръща в една от най- динамично развиващите се компании, в сферата на хай-тек медицинското оборудване. Голямата производствена база и стремежът към усъвършенстване на продуктовата гама, налага нуждата от повече специалисти, със солидни познания и креативно мислене. Ето защо, на кариерния форум, фирмата ще търси млади инженери, дори без опит, в различни направления: разработка на продукти (хардуер, софтуер, механика и тест); асемблиране на апаратура, тестване и сервиз на произведените апарати; логистика и обслужване на клиенти; маркетинг и клинични проучвания; администрация. За последните 3 години, благодарение на „Деня на кариерата” в ТУ, фирмата взима на работа около 10 завършили и без опит кадри, но с потенциал и желание за развитие.

Събитието ще започне с официално откриване от ръководството на университета и представители на студентски съвет. След откриването, студентите ще имат възможност да посетят щандовете, към които проявяват интерес, за да получат по-подробна информация.

„Ден на кариерата“ е първата стъпка към бъдещата професионална реализация на всеки технологично-ориентиран студент. Инициативата цели да задържи младите умове в България, като им даде шанс за професионално развитие, като ги мотивира и окуражи да развиват потенциала си, за да дадат нови, свръх модерни очертания на бъдещето. 

Източник: http://nova.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини