От х:

Днес в x:

Коце Маца: българският съд е по-добър. Преглед на националния печат

"24 Часа":Изяли сме 24 т свинско от Ирландия. Hай-вероятно сме изяли 24,1 т ирландско свинско месо. Това количество е продадено на пазара, преди България да бъде уведомена за случаите на месо с диоксин, съобщиха вчера от Националната ветеринарномедицинска служба. Партидата пристигнала у нас на 15 октомври. Засега няма данни това свинско да е заразено с диоксин. Вчера са изпратени за изследване 3 сборни проби от хладилни бази в София, Пловдив и Хасково, уточниха ветеринарите.
След 1 септември 2008 г. в България са внесени 100,5 т месо от Ирландия. От него за забранени и изтеглени от пазара 76,4 т. В това количество влизат и 15,2 т луканки и колбаси, както и 78 600 консерви.
Човек трябва да е ял с години от месото с опасния диоксин, за да има последствия върху здравето му, заяви шефът на НВМС д-р Йордан Войнов. Той потвърди,че вероятността свинското в колбасите по магазините да е с диоксин е минимална.
Без ченгета от ДС в бюрото за СРС, пише „Новинар". Лустрационни текстове в закона за Специалните разузнавателни средства успяха да наложат вчера опозиционните депутати от вътрешната комисия. Според заложените ограничения, приети с гласовете и на народни представители от НДСВ, десните успяха да забранят участието на щатни и нещатни сътрудници на Държавна сигурност и разузнавателното управление на Генералния щаб в националното бюро за наблюдение на СРС.
Въпреки успеха на опозицията управляващите наложиха увеличаване на броя на членовете на националното бюро. Така използването на СРС ще се контролира от петима души. Според друга промяна в текстовете на закона всеки депутат може да предлага свой фаворит за член на бюрото, стига той да има 10 години юридически стаж. Според първоначалния вид на проектозакона, право на предложение имаше само министър- председателят.
„Стандарт": Продават нацяло "Булгартабак". "Булгартабак" ще се продава нацяло от Агенцията за приватизация. Това реши кабинетът вчера, като за пореден път отмени стратегията за раздържавяване и гласува дружеството да бъде извадено от т. нар. забранителен списък. Така то може да се продаде само през приватизационния орган. Вероятно процедурата по сделката ще бъде готова до 6-8 месеца, прогнозира изпълнителният директор на холдинга Корнелия Нинова. Тепърва ще се правят нови оценки и ще се решава изборът на процедура. Но вероятно купувач на холдинга ще се търси с конкурс.
Чиновниците без 13-а заплата, информира „Труд". "Пари за 13-а заплата на държавните служители няма. Не са заложени в държавния бюджет и за 2009 г." Това обяви вчера министърът на държавната администрация Николай Василев. Проучване на "Труд" показа, че с предколедна финансова радост ще се разминат чиновниците от финансовото и земеделското министерство. Червен картон е вдигнат и в министерствата на икономиката, на културата, на регионалното развитие и на здравеопазването. В правосъдното ведомство до вчера нямаше решение, а от МВнР съобщиха, че служителите не са получили нищо, но надеждата е да вземат поне половин заплата.
Владислав Прелезов, гласът на Емел Етем, обясни, че ако има реализирани икономии, ще бъдат раздадени премии на служителите от Министерството на извънредните ситуации, но засега такива не се очертавали. След 15 декември пък щяла да е ясна ситуацията в Министерството на образованието.
Коце Маца се подмаза на българския съд, пише „Сега". Завърналият се от Германия президент на ФК "Беласица" Коце Маца охули немското правосъдие и обсипа с хвалби българското. В Аугсбург Константин Хаджииванов бе осъден условно и глобен с 120 000 евро за контрабанда на цигари, след като писмено призна вината си.
"Нямам никаква вина, за да съм доволен от случая. Научил съм едно: човек трябва да има добър адвокат, добър счетоводител и добър свещеник. При Хитлер съдебната система е била малко по-демократична от сегашната в Германия. Българският съд и българската прокуратура са на светлинни години пред т.нар. демократично законодателство. Българският съд и българската прокуратура са супердемократични и суперобективни", заяви Коце Маца при завръщането си, цитиран от SportLine.bg.
„Новинар": Влакът София-Бургас пътува 45 минути по-малко. С 95 млн. лв. се увеличават парите за железниците догодина. "Български държавни железници" (БДЖ) и Национална компания "Железопътна инфраструктура" ще получат допълнителни 94,5 млн. лева от държавния бюджет за догодина, а решението е взето на съвета на тройната коалиция миналата седмица. Това съобщи изпълнителният директор на НКЖИ Антон Гинев по време на отчета за дейността на компанията през 2008 г. Така общата сума за издръжка и модернизация на железницата ни през 2009 г. става 374,5 лв. - малко повече от половината на 706-те милиона лева, поискани през октомври от министъра на транспорта Петър Мутафчиев. С тях дружествата трябва да обновят релсовия път, жп техниката, както и подвижния състав на БДЖ.
Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини