От х:

Днес в x:

Да попушим ли пред сградата на МВР?

"Да попушим ли пред сградата на МВР?".

Под това заглавие във форумите на интернет страницата на МВР тече зарибяването сред униформените за стачка пред сградата на министерството в събота, 13 декември от 11 часа.

Следобед редакциите на големите електронни медии получиха електронно писмо от адрес smokingpolice1@gmail.com.

В него се представят мнения от полицейски форуми.

Ето някои от мненията:

"Колеги, време е вече да наложите контрол върху скептицизма и често обладаваща Ви параноя. Дори медиите и политиците разбраха НАЙ-ПОСЛЕ, че българските полицаи са в окаяно положение.

Въпросът е да не позволим нашите справедливи искания да бъдат използвани за обслужването на нечии политически интереси или за хвърлянето на медийни бомби.

Ситуацията в момента е такава, че за събитието на 13.12.2008 г., което ще се състои пред сградата на МВР от 11.00 часа вече знаят множество хоро и значителен брой служители. Жребият е хвърлен и е време всеки да вземе своето лично решение".

Друг пише:

"Според колегите около мен е доста закъсняло това, но по-добре късно отколкото никога. Да се обединим без синдикати и други боклуци и без да пробваме няма да разберем, но трябва да сме много единни".

Пръв лидерът на ГЕРБ Цветан Цветанов разпространи днес информацията за подготовката на протест сред полицаите.

По-късно и вътрешният министър Михаил Миков призна с половин уста за недоволството в МВР от ниското заплащане и голямата ножица във възнагражденията.

"Ако полицията излезе на улицата, правителството си е отишло", заяви депутатът от ДСБ Атанас Атанасов.

По думите му от числата, които се предвидени в проектобюджета за 2009 г. се вижда, че за служителите на МВР не са предвидени средства за увеличаване на заплатите им.

Той припомни, че най-голямата администрация в страната е тази на МВР, с 63 хил. души.

Законът за уреждане на колективните трудови спорове обаче не позволява на служителите на МВР да стачкуват.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини