От х:

Днес в x:

Рекетират Бойко Борисов. Преглед на националния печат

„24 часа": Запорирали сметки на София за рекетьорско обезщетение. Да се запорират сметките на общината, гласи заповед от съдия-изпълнител, която на "Московска" 33 получили в петък, съобщи вчера столичният кмет Бойко Борисов. Това става само ден след като той и главният архитект Петър Диков сезираха главния прокурор и Върховния касационен съд за нереално завишените цени на 4 имота, които общината трябва да плати за отчуждаването на терените за строежа на метрото.
Тогава стана ясно, че за 129 кв. м. в Младост 1 София трябва да плати близо 1,3 млн. лв. заедно с исканите лихви и обезщетения от собственика на терена.
„Няма да ги платя, ще ги блокирам, докато общественото мнение не се произнесе трябва ли да се платят 38-39 пъти по-високи цени от тези, които оценителите са дали", предупреди кметът.
„Всички софиянци сега трябва да платим 5 млн. на една група рекетьори", каза Борисов. Той обеща решението на съдия-изпълнителя да не се отрази на работата на общината.
Костов: Ще бъдем в окото на кризата при изборите, пише „Новинар". България ще бъде в „окото на кризата" точно когато се провеждат изборите за народни представители догодина. Това каза вчера бившият премиер Иван Костов по БНР. Според него обаче финансовата рецесия ще има отрезвяващо въздействие върху българската икономика и ще направи бизнеса по-прозрачен. Трябва да се засили натискът върху управляващите и дори „Атака" би трябвало да влезе в широката опозиция и да бъде сформиран един координационен съвет на обединената проевропейска опозиция, смята Костов.
"Труд": Бойко Борисов ще затваря дискотеки, в които има деца. Хайки за деца по дискотеки и кръчми с участието на полицаи, данъчни агенти и служители на общината минаха в петък и събота в София и Варна.
"Проверени бяха 29 заведения, в три от които са установени общо 11 нарушения", съобщи резултатите за София кметът Бойко Борисов. Той обяви, че още днес ще подпише актове за максимални глоби от по 5000 лева на всяка от дискотеките, където са били спипани малолетни и непълнолетни клиенти.
"Проблемът е, че 95% от актовете, които се пишат при проверките, падат в съда", оплака се Борисов. Затова той е инициирал промяна, която ще се гледа в общинския съвет. "При повторно нарушение такива обекти - които пускат непълнолетни, продават им цигари и алкохол - ще могат да бъдат затваряни, макар и временно", каза кметът.
Коледна амнистия за Пламен Галев, пише „Стандарт". Задържаният в следствената килия на бул. "Майор Векилски" Пламен Галев най-вероятно ще бъде пуснат под солидна парична гаранция при обжалването в Софийски градски съд. Така той ще прекара Коледа вкъщи. Това разкриха вчера запознати с делото срещу по-големия от двамата дупнишки бизнесмени Пламен Галев и Ангел Христов, станали популярни като братя Галеви.
Пламен остана в ареста след 4-часово закрито заседание на Софийския районен съд в събота. Основният довод за това станаха подслушани телефонни разговори между Галев и приближения му Красимир Оков.
„Дума": Открити са осем нови творби на Никола Вапцаров. Открити са нови осем стихотворения на Никола Вапцаров, писани преди разстрела на поета. Това заяви племенницата на Вапцаров Мая Вапцарова във Варна по време на патронния празник на Висшето Военноморско училище "Никола Вапцаров", информира сайтът Нюз.бг, позовавайки се на БНР.
По думите й тези стихотворения се намират в банков сейф и се чака съгласието на притежателите на тези стихове да ги дадат. Стана ясно, че неизвестните досега творби на поета ще бъдат публикувани през следващата година, когато се отбелязва 100-годишнината от рождението на Никола Вапцаров.
Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини