От х:

Днес в x:

Хасково е джаз за 20-ти път

    20-та юбилейна година и 20-ти старт на музикалното събитие, значимо както за Хасково, но и като част от Националния календар на утвърдена музикална сцена, на която се качват именити музиканти и талантливи млади творци.

    Хасково джаз започва днес и Хасково ще е джаз в следващата седмица.

    По традиция форумът ще бъде открит в клуб “Ралица“, в който през годините среща си дадоха лице в лица десетки музиканти и почитатели.

    Хасково джаз на 20-тия му рожден ден откриват страхотните музиканти от Hot Club de Plovdiv, на които мисионерът в джазовата фестивална култура у нас Димитър Русев -Мутата, е поверил тази първа вечер вероятно не само заради брилянтните им изпълнения, но и заради сърдечния ритъм помежду им, като най-близки приятели.

    Петър Койчев и Момчил Ангелов -китари, Любомир Тулумбаджиев-цигулка, контрабас -Христо Минчев-все познати лица на хасковската публика. И четиримата са от Пловдив, както е ясно от името на формацията, но за цигуларят Любомир Тулумбаджиев, който е част от Камерния оркестър на Хасково и контрабасистът Христо Минчев-чест гост от различни музикални събития в града, можем да си кажем направо, че са си и наши.

    Четиримата са в състава на формацията от 2013 гадина, а тънката симбиозна нишка по между им създава любовта към джипси джаза-един от най-живите и завладяващи стилове в джаза, създаден от белгийския виртуоз Джанго Райнхард. Най-известната група на Райнхард Quintette of du Hot Club de France е донесла слава също и на джаз цигуларя Стефан Грапели. А името на пловдивската формация повтаря това на проекта на Райнхард

    Момчетата от Hot Club de Plovdiv откриват джазовата седмица точно в 19 часа.

    Вечерта продължава с джем сешън, който ще подгреят тромпетистът Лъчезар Караджов и перкусионистът Иван Тонев.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ке
      КЕНАНСКИЯ МАЙМУН
      1 -1
      17:24, 26 сеп 2016
      Пиячка чак след като си изсвирят парчетата ... може по 50 грама само за разгрявка !!!!!
      :)))
    Последни новини