От х:

Днес в x:

Паника в Хасково заради земетръс. Екзекуторът – гей с 16 присъди. Преглед на печата

Слух за земетресение в Хасково на 3 декември изкара мъж от жилището му на 10-ия етаж, пише "Хасковска Марица". Човекът се шматкал из града в мъглата цял следобед. Не е регистриран земетръс и няма как да го прогнозираме, казват за вестника от сеизмологичната станция в Димитровград.

Фирми във война за 189 000 лева от цепениците, информира във водещо заглавие на първа страница изданието. Вземайки за база определената "такса карен", вестникът изчислява печалбата на 4-те фирми, одобрени да секат дървата в община Хасково.

Килърът Недялко искал да убие полицай, продължава темата за бруталното убийство в Димитровград вестникът. В материала са дадени подробности от житието на арестувания за убийството Недялко Димитров – Момата.

7 изловени с фалшиви талони в КАТ, информира още изданието. Всяка сряда криминалисти проверяват луксозни лимузини от известни марки в КАТ Хасково.

Лекари и пациенти заедно бягат от болницата в Хасково. Под това заглавие изданието публикува анализ на случващото се в хасковската болница. Все повече пациенти предпочитат пловдивски и софийски клиники, все повече лекари напускат болницата, града и страната с еднопосочен билет.

Екзекуторът – гей с 16 присъди, продължава темата за димитровградското убийство и "Новинар юг". Според изданието соченият за убиец Недялко е гей, известен сред съкилийниците си. Съучастникът му – 19-годишният Петър, всъщност е негов любовник, четем в материала.

Лекари бичат 12 часа с по 2 лева за храна, информира в челен материал на първа страница вестникът. Толкова отпуска министерството на здравеопазването за центровете за спешна помощ.

Само по 29 лева месечно за инвалиди в региона, продължава по подобна тема изданието. 356 900 лв. е похарчила социалната дирекция в региона за 12 месеца за 12 336 души с увреждания.

Трудовото почва с 4 месеца закъснение, четем още в броя. След закриването на междуучилищния център в Димитровград школата сами си изграждат кабинети за трудово обучение. То обаче ще започне след коледната ваканция.

Кучатата в Мадара и Александрово – с еднакъв нашийник. Това любопитно съвпадение е отбелязано в голям материал в броя, посветен на некропола край хасковското село.

Това бяха акцентите в днешния регионален печат.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини