От х:

Днес в x:

Наплив: до 10 лева букета за първия учебен ден

    Деца и родители се втурнаха да купуват цветя и букети за първия учебен ден – 15 септември. „Още от сутринта интересът към цветята се повиши и очакваме следобед продажбите да скочат още“, казаха търговци. Те поясниха още, че сутринта пазаруват децата с баби и дядовци, а след обед се активират майки и татковци.

    Търговците заявиха още, че най-предпочитани са розите и хризантемите, които вървят по 3 лева, но се намират и на 2 лева. Букетите с три цветя пък се предлагат за 6, 8 или 10 лева, а по-големите са 15. „Обикновено купуват по едно цвете или най-много две, но се вместват в бюджет до около 10 лева“, заяви една от продавачките на цветя на Зеленчуковия пазар.

    Утре сутринта пък се очаква на пазара и около него да се получи същинско нашествие и стълпотворение от пешеходци и автомобили. Заради това сутринта на първия учебен ден се получават задръствания в града и особено в района на Зеленчуковия пазар.

    Ива Иванова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ма
      майка
      4 -2
      15:33, 14 сеп 2016
      Никакво разнообразие тая година на букети- нито на пазара, нито в цветарския магазин отсреща. Поне за първия учебен ден трябваше да се постараят повече- само целофани и демодираните кошнички.
    Последни новини