От х:

Днес в x:

Знаците, че връзката ви е нездравословна

Често се случва в отношенията единият от партньорите да е изненадан от провала, но вероятно много преди това е святкала червена лампичка, която е пропуснал. "Или дори да я е видял, толкова много е инвестирал в отношенията, че предпочита да се примири", казва д-р Даун Майкъл, консултант в Калифорния. 

Експертите посочват някои от признаците, че вашият партньор може да ви дърпа назад :

1. Той не се интересува от вашите цели.
Наред с най-близките от семейството и приятелите си, трябва да се чувствате комфортно да споделяте вашите стремежи с партньора си. Независимо от това доколко постижима е една мечта, той или тя трябва да "вика за вас", а не да ви кара да се съмнявате в себе си, казва Майкъл. Ако откриете, че не ви приема насериозно, трябва да предприемете стъпки мечтата ви да стане в реалност", казва тя. Или ще извървите заедно пътя, или някой ще напусне.

2. Вашият партньор винаги посочва недостатъците ви.
Непрекъснато сипе критики, това е гигантскa червенa лампа, казва Тами Нелсън, доктор на науките, лицензиран психотерапевт. "Вместо да оставите неговата критика да ви подтиска, покажете му, че бихте искали да чуете кога се справяте добре, вместо това, което още не успявате."

3. Той се дразни от вашите постижения.
Някои момчета просто не могат да се справят с вашия успех, казва д-р Робърта Шалър, консултант и педагог. В резултат на това, те може да се държат пренебрежително към вашите подвизи. Това може да ви накара да се съмнявате, но по-добре в него, отколкото в успеха си. Ако той не може да се гордее с това, което сте постигнали, по-добре да се спасявате навреме, уважаеми успешни дами.

4. Вашият партньор иска от вас да се откажате от това, което е важно за вас.
Това би могло да бъде всяко нещо, което цените в живота си - от отношенията с приятелите и семейството си до сутрешните ви упражнения. Д-р Клаудия Сикс казва, че "до едно ниво връзката може да е всичко, но хората трябва имат пространство да дишат в една връзка, за да се развиват." Същото се отнася и до вашите страсти извън връзката ви. Трябва да се грижите за тялото и ума си, за да бъдете щастливи във връзката си, казва Сикс. Ако партньорът ви има нужда от напомняне, нека знае, колко са важни за вас вашите приятели, семейство или упражнения.

5. Имате проблеми в други области на живота ви.
Когато връзката ви пречи на вашето здраве и щастие, това е сериозен проблем. Ако в работата производителността ви спада или пропускате любимата си тренировка по причина на вашия партньор, трябва да започнете да изразявате притеснението си, казва д-р Грант Х. Бренър - психиатър, който се специализира в прогресивна психоаналитична и когнитивна поведенческа терапия. "Но двамата трябва да бъдете в една лодка, с идеята да постигате повече извън връзката си". Ако партньорът не ви подкрепя да имате време за собствените си занимания, това е признак на сериозно нездравословни отношения, казва той. Оставете този човек зад гърба си и се съсредоточете върху изучаването на това как да се грижите по-добре за себе си. Да останете в ситуация като тази може да доведе до депресия и тревожност, казва Бренър.

6. Вие сте постоянно спорите за стари проблеми.
Ако връзката ви прилича сериал, време да натиснете паузата. "Целта във всяка връзка, особено романтична такива, е да се движите напред като индивиди и като съюз", казва Сикс. "Така че, когато постоянно повдигате въпроси от миналото си, това ви пречи да напреднете като двойка и като личности". Ако това ви звучи познато, трябва да потърсите семеен терапевт. Пропастта в комуникацията между вас ще се увеличава, ако не се погрижите навреме.

7. Вашите ценности не съвпадат.
Когато вашата ценностна система  (пари, семейство, деца или пътуване) е в противоречие с неговата, може неволно да забравите мечтите си. За да разберате дали сте на една и съща вълна, направете списък на петте най-важни неща и поискайте партньора ви да направи същото. "Ако не се споделят най-малко три от тях,  имате проблем, защото нямате същия подход към живота", казва Шалър.

8. Той е ревнив.
Ако вашият партньор ви обвинява, че изневерявате през цялото време или е раздразнен, когато излизате с други хора, това е знак за емоционално насилие, което може бързо да ескалира до физическо насилие, казва терапевтът Ава Кадел. Нека вашият партньор знае истината за това кое е важно в живота ви, независимо дали това е вашето семейство, приятели или вашата професия. "Кажете му, че ако той не може да се справи, връзката ви няма да върви."

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини