От х:

Днес в x:

Още камери в София и жандармерия до джамията

Постоянни полицейски патрули и жандармерия ще има на площад "Бански" и в района на бул."Мария Луиза" и Лъвов мост, както и разширяване на видеонаблюдението в столицата. Това са договорили днес кметът на София Йорданка Фандъкова и министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова, съобщиха от Столичната община.

Близо до тази зона се намират множество магазини, фризьорски салони, интернет кафета и други търговски обекти, популярни сред граждани от страните от Близкия Изток. От 2013 г. насам в района над Женския пазар често се виждат имигранти, много от които – сирийци. Често в сградите са откривани и нелегално пребиваващи у нас. 

По улиците в квартала и сега има много полиция, което принуждава каналджиите да се ориентират към покрайнините на София. По данни на СДВР в зоните, в които има изградено видеонаблюдение се регистрира намаляване на престъпността и хулиганските прояви със 60-70 на сто. 

През миналата година, Столичната община е предоставила над 950 диска с видеоматериали за подпомагане на работата на СДВР по изясняване на инциденти и разкриване на престъпления.

Общината има един основен център за видеонаблюдение, разположен на ул. "Бенковски" и три изнесени центъра, в които се наблюдават 355 обекта с над 2000 камери. От тях над 200 са общински детски градини и училища, 39 градски паркове, детски площадки, 49 подлези, пешеходни зони, площади, 17 социални домове и др.

В общинския център за видеонаблюдение се наблюдават и 14 зони с разположени камери на СДВР. Столична община изгражда и видеонаблюдение на пътни кръстовища, които са включени в системата за управление на трафика. Към момента е изградено видеонаблюдение на 87 кръстовища, а до края на годината ще бъдат 160.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини