От х:

Днес в x:

Официално Йорданка Фандъкова се кандидатира за нов мандат в София

Kметът на София Йорданка Фандъкова обяви официално кандидатурата си за нов мандат днес. Това стана при инспекция на строежа на третия лъч на метрото в столицата, което определи като приоритетен проект.

Фандъкова обяви, че ще има три приоритета, ако спечели изборите отново - активна работа в кварталите, която включва малките улички, междублоковите пространства и изграждането на паркинги; превръщане на София в зелен и чист град чрез зелен ринг и осем нови паркове, както и в дигитален град. Тя каза още, че решението й не е спонтанно, а основано на отговорност.

В отговор на въпрос на "Дневник" дали очаква подли избори (по определението на Борисов) или мръсна кампания заради намерението на Мая Манолова да се кандидатира за кмет, тя каза само, че нейната мотивация е да работи, а стилът на кампанията на останалите кандидати си е тяхна работa.

И досега Фандъкова бе в кампания и вече направи намек, че ще участва в местните избори с обновен екип. Днес уточни, че в листата на ГЕРБ ще бъдат поканени изтъкнати специалисти от различни сфери, които да са носители на нова енергия, но не каза имена. Също не съобщи с кого от екипа си ще се раздели. Само каза, че ще работи с общинарите Малина Едрева, Николай Стойнев и Елен Герджиков.

От листата с кандидати за общински съветници на ГЕРБ в столицата се очаква да бъдат извадени дългогодишни общинари като Андрей Иванов, Орлин Алексиев и Орлин Иванов. Очаква се кандидатурата й да бъде подкрепена и от СДС, а в листата да влязат кандидати от партията.

Йорданка Фандъкова е кмет на София от 2009 г., когато спечели частични местни избори с 66.23% от гласовете и довърши мандата на Бойко Борисов. След това е избирана за кмет още два пъти още на първи тур. През 2011 г. печели 53.31% от гласовете на столичани, а през 2015 г. - 60.17%, или 238 500 гласа.

В последната година Фандъкова търпи негативи заради проблеми с ремонтите в центъра на София. Според социолози е много вероятно да се стигне до балотаж в столицата. В сряда се очаква кандидатурата си за кмет официално да обяви и Мая Манолова, която ще подаде оставка като омбудсман .

"Силната мотивация да продължим напред се дължи на доверието на хората. Те ще решат кой да управлява. Преди десет години започнахме работа в условията на тежки кризи, а днес никой не ги помни, което е много радостно", обяви още Фандъкова.

На въпрос ще победи ли Мая Манолова, тя каза, че резултатите от изборите ще покажат желанието на хората промяната, която ГЕРБ прави, да продължи. "Разбира се, че съм правила грешки. Бъркала съм и с преценки за хора, и за ситуации. Но за десет години с тези темпове на работа няма как да бъдем застраховани от грешки", каза още Фандъкова.

Кметът разказа още, че е прекарала по-голямата част от живота си в София, както и че е ходила на протестите в зората на демокрацията. 

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Дя
    Дядо Щукар -зоодоброволец
    1 0
    20:48, 2 сеп 2019
    ЕЙ на това се казва ГьОНСУРАТЛЪК Малко и се видяха 10 г през които се изчерпи напълно като кмет и вместо с достойнство да се оттегли тя проявява типичния за българина синдром-- ГьОНСУРАТЛЪКА АШКОЛСУН както е казвал нашият праотец Бай Ганю
Последни новини