От х:

Днес в x:

Абрамович купи Луната

Бизнесменът Роман Абрамович е купил на своята приятелка Даря Жукова 100 акра земя на видимата страна на Луната.
В пресата от дълго време се обсъжда предстоящото бракосъчетание на руския олигарх с неговата приятелка. Разразилата се финансова криза принуди светската двойка да отложи сватбата за по-късно. Лунният подарък според медиите е компенсация за отложената церемония.
Според журналистите, участъкът, подарен на Даря е разположен в южната част на Луната, а координатите му са 20 - 24 градуса южна ширина и 30 - 34 градуса западна дължина.

Продажба на участъци на различни обекти от Слънчевата система осъществяват различни международни организации. По мнението на някой от тях, районът подарен на Даря може да се нарече елитен, защото се вижда добре от Земята дори без телескоп.

С купената земя може да се дарява, продава, предава по наследство.

Идеята да търгува с парцели от различни планети от Слънчевата система идва на ум на американецът Денис Хоуп. Възползвайки се от законите на своята страна и правовите ниши в световното законодателство през 1980 година той съвършено законно регистрирал правото си на собственост на Луната, Марс, Венера и други астрономически тела в Слънчевата система, освен Земята и Слънцето.

Днес терени на Луната притежават повече от три милиона души по света. Сред собствениците има и много известни хора: американските президенти Роналд Рейгън и Джими Картър, актьори и музиканти - Джон Траволта, Том Круз.

Източник: bgvesti.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини