От х:

Днес в x:

"Синя хунта" преби 17-годишен, докато играе на покемони. Преглед на печата

"Монитор":

Без рокада в председателството ни на ЕС

Няма да има разместване на периода на българското председателство на ЕС заради Brexit и страната ни ще поеме тази функция през втората половина на 2018 година, какъвто бе планирания график. Около този вариант са си стиснали ръцете преговорните екипи в Брюксел, като се очаква утре това да бъде предложено и официално, научи „Монитор”. България ще се спаси от негативния сценарий за изтегляне на председателството с шест месеца, тъй като Белгия изразила готовност да поеме реда на Великобритания, който бе планиран за края на 2017 година. Всички останали страни казали „да” на този вариант, като единствено Чехия имала обструкции. Белгия обаче се оказала най-добрият избор, тъй като е от основателите на съюза и в т.нар. тройка на председателството с България и Естония пак ще има опитен член, какъвто бе замисълът с Великобритания. Вицепремиерът Меглена Кунева, която е натоварена с организацията за председателството, вече не веднъж изрази надежда да не бъде изтегляно с шест месеца по-рано, какъвто вариант се спрягаше като напълно реалистичен. От една страна, това щяло да затрудни подготовката, а от друга - да го оскъпи.

Турция. 

"Труд":

Службите не виждат "непосредствени", а "средносрочни" рискове за България от събитията в Турция 

Непосредствени рискове след опита за преврат в Турция за България няма. Има средносрочни и дългосрочни рискове за страната ни. Това обяви зам.-министърът на вътрешните работи Филип Гунев след изслушването на всички шефове на служби пред парламента на съвместно заседание на вътрешната и външната комисия в НС.

Гунев поясни, че е дългосрочните рискове за България са свързани с демократичните процеси в Турция и доколко там ще могат да бъдат запазени принципите на демокрацията.

"Сръбско-българската граница се охранява добре - увери зам.-министърът - Има представители на ФРОНТЕКС. Това, което виждаме, е едно нормално състояние на границата”, обясни цитиран от "Фокус". Гунев обясни, че премиерът Бойко Борисов е взел решение да бъде усилена границата на България с цел да се даде ясен сигнал, че дестабилизацията на Турция не може да доведе до мигрантски натиск.

Акция. 

"Дума":

В София хванаха 160 нелегални мигранти

Над 160 души бяха задържани до вчера следобед при специализираната полицейска операция на територията на столицата, съобщиха от пресцентъра на МВР. Акцията е в ход от понеделник, когато вечерта бяха задържани 33 души без документи за самоличност, от тях трима са български граждани.

Други 45 чужденци бяха задържани при опит да преминат нелегално българо-сръбската граница на ГПУ-Брегово. Една част от тях имат регистрационни карти, издадени от Държавната агенция за бежанците. Те са предупредени и са изведени от граничната зона. На другите са наложени принудителни административни мерки. Ще бъдат съпроводени до Специалния дом за временно настаняване на чужденци в кв. Бусманци.

Побой. 

"24 Часа":

"Синя хунта" преби 17-годишен, докато играе на покемони 

Левскари от фракцията “Синя хунта” пребиха момче на 17 г., докато то играеше на улица в София на най-популярната напоследък игра - приложението за смартфони Pokemon go.

Християн Тодоров е нападнат на метри от Първо РУП към 19 ч в понеделник. Час и половина по-късно футболната банда налетяла с брадви още един младеж на 17 г. Двамата са в “Пирогов”.

Сарафово. 

"Сега":

Натаняху благодари на Борисов за внесения обвинителен акт за Сарафово

Ситуацията в Близкия Изток, потенциалните заплахи и предизвикателствата пред Европейския съюз (ЕС) и Израел бяха сред основните теми по време на среща на Цветан Цветанов, председателя на ПГ на ГЕРБ и председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред със Села Йехаксел, директор на Отдела по разузнаване в Бюрото за борба с тероризма към Съвета за сигурност към премиера Натаняху, съобщава пресцентърът на ГЕРБ.
Двамата разговаряха в рамките на Конференцията за борба с тероризма, която се провежда от 18-ти до 21-ви юли в Йерусалим. По време на срещата Йехаскел предаде специални благодарности от премиера Натаняху към българския премиер Бойко Борисов, правителството и прокуратурата за приключилото разследване и внесения обвинителен акт срещу участниците в терористичния атентат на летището в Сарафово.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини