От х:

Днес в x:

12 °C

Фризьорка завлече Златко Марчев. Спряха курсовете за мотор. Преглед на печата – 19 ноември

Фризьорка завлече строителния бос от Хасково Златко Марчев, съобщава в голямо заглавие над главата днешният брой на "Хасковска Марица". Ани Михайлова, която смятали за шеф и собственик на тузарския салон за красота "Естило", била уволнена, защото завлякла фирмата с пари. А салонът, в който според вестника са вложени над 1 милион лева, бил собственост на строителния бос Златко Марчев.

Хасково иска 700 000 лв. от Димитровград за боклука, пише в челен материал на първа страница изданието. Офертата на кмета на Хасково е пет пъти по-ниска от очакваната от колегата му Стефан Димитров. Димитровградският градоначалник предположи, че за депониране на боклука на града на сметището край Гарваново ще са нужни 3.5 млн. лв. Подробно по темата изданието се спира и на 9 страница. Там четем, че тон боклук излиза 20 лв., вместо очакваните 100. Нека остатъка от 80 лв. Димитровград използва за транспортирането на сметта, препоръчва кметът Георги Иванов. Подсказването е по повод думите на димитровградския му колега, че най-краткия и удобен маршрут до сметището в Гарваново е през центъра на Хасково. Има и други маршрути – През Горски извор и Минерални бани, казва Иванов и допълва, че община хасково не възнамерява да раздува цената за боклука и да печели на гърба на други общини.

Декодират крадени GSM-и в центъра, акцнтира още изданието. Услугата струвала към 10 лева, а сред апаратите спокойно можело да попаднат и крадени.

Австрия разиграва хасковския съд, акцентира на криминалната страница вестникът. Става дума за екстрадицията на асеновградчанина Айнур Иляз, чието дело вчера отново пропаднало заради липсващи документи от Виена.

Насочваме към Гърция с грешни табели, четем още на страницата. Правописната грешка в името на южната ни съседка била забелязана от министъра на администрацията Николай Василев. Докато дойдат новите табели пък изобщо нямало такива.

Луди и здрави наедно в старческия дом – под това заглавие вестникът публикува очерк за дома на Кенана.

Спряха курсовете за категория "А", открива днешния си брой "Новинар юг". Инструктори отказват да обучават мераклиите да карат мотори заради безумно противоречие в закон и наредба. Според закона за движение по пътищата преотстъпването на моторно превозно средство на неправоспособен водач се наказва. Нова наредба пък изисква от кандидатите да минат обучение в градско кормуване, при което инструкторът го следва в автомобил. Това по същество е "преотстъпване на МПС на непровоспособно лице".
Да се чуди човек дали да се учуди.

Майка отказа да стане личен асистент на сина си, акцентира в челен материал на първа страница вестникът. Милена Колева от Димитровград предпочитала да не вижда за няколко часа на ден болния си син Божидар, но за него да се грижи специалист.

4 фирми ще чистят от снега Хасково, анонсира със снимка на първа страница вестникът. На 16 декември ще разберем коя фирма кой квартал ще чисти. Остава въпросът какво правим, ако снегът не се съобрази със законовите срокове и завали преди 16 декември.

20 лева за тон смет плаща Димитровград на Хасково, пише по темата и "Новинар юг".

20 готвят подписка за затваряне на ул. "Кавала", четем още в броя. Тя ще бъде депозирана в общината.

Съдят четирима за кражба на 20 т. метал от "Химмаш". Процесът започна вчера.

Емил Георгиев ще съди съда, четем още на страницата. Екологът ще се жалва в Страсбург от хасковските магистрати, които на два пъти го осъдиха за клевета.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 28.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Отнасяйте се с повече търпение към хората и нещата, които не са по вкуса ви. С такт и добро желание със сигурност ще постигнете повече, в противен случай ще си създадете напрежение и няма да постигнете целите си. Приятел ще ви предложи идея, което ще ви амбицира, но и затрудни.
28 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес бъдете добронамерени към по-низшестоящите от вас, не знаете кога ще имате нужда от услугите им. Не е изключено незаетите да имат късмет през този ден и да си намерят подходяща работа. Общуването ви с приятели ще бъде особено приятно.
28 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Следете внимателно какво се случва около вас и преценете кога да се включите с активни действия. Не допускайте обаче превръщането си в обикновени наблюдатели на събитията, тъй като имате много възможности и ще е жалко ако не ги осъществите. Наложете си да не се занимавате с работа, която не е наложителна за дадения момент и се постарайте да се съсредоточите върху най-важното. Предстоят ви добри новини в личен план.
28 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Ако разнообразите деня си с пътувания и други приятни занимания, ще обновите духа, здравето и психиката си. Общуването ви с хора, с които ви е приятно да бъдете, ще се отрази и на работата ви, по косвен или пряк начин. Равновесието може да бъде постигнато, стига то да не е в противоречие с чувството ви за свобода.
28 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес ще постигнете голям делови успех, който ще затвърди положението ви на работното ви място. Имате основания за радост, но не бива да забравяте и за следващата си стъпка, която може да се окаже решаваща. Харчете разумно, не купувайте излишни вещи.
28 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще търсите нови форми за изява на талантите си, преминавайки през деня в забързано темпо. Ще получите известия, които ще ускорят процесите в живота ви. Запознанство или утвърдена връзка ще ви създаде приятни емоции. С внимание ще се отнесете към проблемите на близък човек и ще му помогнете да ги преодолее.
28 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
В професионален план денят е прекрасен и на мнозина им предстои служебно повишение. Ако сте безработни днес имате много добри шансове да промените това положение. Бъдете упорити и настоятелни. Със сигурност ще успеете.
28 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Изразете доброто си отношение към хората, с които общувате и делата ви ще се подреждат така, както ги предвиждате. С настроение ще разгърнете сили в много посоки, което неминуемо ще се отрази на живота ви. Не сте от хората, които чакат на готово и днес ще го потвърдите отново.
28 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще откриете перспектива за себе си в разработването на нов проект и акуратно ще се захванете с него. Без да губите време, ще направите нужните проучвания и ще намерите хората, с чиято финансова подкрепа ще го реализирате. Отношенията ви с постоянния партньор са променливи, проявете повече активност и не чакайте наготово решенията му.
28 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще фокусирате върху себе си вниманието на много хора, което ще повдигне и без това високото ви самочувствие. Лесно ще създавате нови приятелства и връзки. Работата ще ви отрезви, налагайки ви строг и делови подход към текущите ви задачи. Не се щадете, когато трябва да покажете готовност за взаимопомощ.
28 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще защитите позицията си по въпроси, касаещи бизнеса, финансите и не на последно място личния ви живот. Ще работите по осъществяване на програмата си и по-малко ще се съобразявате с мнението на другите. Но ще ви се наложи да проявите разбиране и към обща тема, зачитайки и мнението на партньорите си.
28 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Предприемате рискована операция, но сте силно убедени в успеха си. Ще сполучите, ако не действате прибързано и не правите непременно онова, което сте решили. Много биха ви помогнали съветите на близки и колеги, особено на онези от тях с повече опит. Мислете в перспектива, а не единствено в настоящето, това ще ви помогне да вземете правилното решение.
28 окт 2020
Последни новини