От х:

Днес в x:

Фризьорка завлече Златко Марчев. Спряха курсовете за мотор. Преглед на печата – 19 ноември

Фризьорка завлече строителния бос от Хасково Златко Марчев, съобщава в голямо заглавие над главата днешният брой на "Хасковска Марица". Ани Михайлова, която смятали за шеф и собственик на тузарския салон за красота "Естило", била уволнена, защото завлякла фирмата с пари. А салонът, в който според вестника са вложени над 1 милион лева, бил собственост на строителния бос Златко Марчев.

Хасково иска 700 000 лв. от Димитровград за боклука, пише в челен материал на първа страница изданието. Офертата на кмета на Хасково е пет пъти по-ниска от очакваната от колегата му Стефан Димитров. Димитровградският градоначалник предположи, че за депониране на боклука на града на сметището край Гарваново ще са нужни 3.5 млн. лв. Подробно по темата изданието се спира и на 9 страница. Там четем, че тон боклук излиза 20 лв., вместо очакваните 100. Нека остатъка от 80 лв. Димитровград използва за транспортирането на сметта, препоръчва кметът Георги Иванов. Подсказването е по повод думите на димитровградския му колега, че най-краткия и удобен маршрут до сметището в Гарваново е през центъра на Хасково. Има и други маршрути – През Горски извор и Минерални бани, казва Иванов и допълва, че община хасково не възнамерява да раздува цената за боклука и да печели на гърба на други общини.

Декодират крадени GSM-и в центъра, акцнтира още изданието. Услугата струвала към 10 лева, а сред апаратите спокойно можело да попаднат и крадени.

Австрия разиграва хасковския съд, акцентира на криминалната страница вестникът. Става дума за екстрадицията на асеновградчанина Айнур Иляз, чието дело вчера отново пропаднало заради липсващи документи от Виена.

Насочваме към Гърция с грешни табели, четем още на страницата. Правописната грешка в името на южната ни съседка била забелязана от министъра на администрацията Николай Василев. Докато дойдат новите табели пък изобщо нямало такива.

Луди и здрави наедно в старческия дом – под това заглавие вестникът публикува очерк за дома на Кенана.

Спряха курсовете за категория "А", открива днешния си брой "Новинар юг". Инструктори отказват да обучават мераклиите да карат мотори заради безумно противоречие в закон и наредба. Според закона за движение по пътищата преотстъпването на моторно превозно средство на неправоспособен водач се наказва. Нова наредба пък изисква от кандидатите да минат обучение в градско кормуване, при което инструкторът го следва в автомобил. Това по същество е "преотстъпване на МПС на непровоспособно лице".
Да се чуди човек дали да се учуди.

Майка отказа да стане личен асистент на сина си, акцентира в челен материал на първа страница вестникът. Милена Колева от Димитровград предпочитала да не вижда за няколко часа на ден болния си син Божидар, но за него да се грижи специалист.

4 фирми ще чистят от снега Хасково, анонсира със снимка на първа страница вестникът. На 16 декември ще разберем коя фирма кой квартал ще чисти. Остава въпросът какво правим, ако снегът не се съобрази със законовите срокове и завали преди 16 декември.

20 лева за тон смет плаща Димитровград на Хасково, пише по темата и "Новинар юг".

20 готвят подписка за затваряне на ул. "Кавала", четем още в броя. Тя ще бъде депозирана в общината.

Съдят четирима за кражба на 20 т. метал от "Химмаш". Процесът започна вчера.

Емил Георгиев ще съди съда, четем още на страницата. Екологът ще се жалва в Страсбург от хасковските магистрати, които на два пъти го осъдиха за клевета.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини