От х:

Днес в x:

С куп медали се завърнаха от Нови Сад бадминтонистите на клуб „Атлет“

    13 призови места завоюваха бадминтонистите на клуб „Атлет“ на Международния младежки турнир в Нови Сад. Над 300 спортисти от 17 страни премериха сили в Сърбия. Това беше последният турнир за този сезон за първомайци и в него участие взеха 16 от бадминтонистите на „Атлет“. Много от децата се състезаваха освен в своята възрастова група и при по-големите. Нямаха представител само при 15 годишните.

    При 9-годишните Христо Костов завоюва среброто, а Андрей Нешев – бронз при момчетата. Двамата заедно станаха първи на двойки.

    В изключително тежък мач Александра Василева загуби златото. По-късно в тандем с румънка стана втора и на двойки момичета. Въпреки това тя се състезава при по-големите и се представи отлично печелейки при 11-годишните заедно с Калояна Налбантова златен медал.

    В същата възрастова група Христо Костов и Стелян Нешев са сребърни медалисти, а Калояна е първа и на сингъл.

    При 13-годишните Михаела Чепишева отново беше на върха, а Станимир Терзиев има бронзов медал на единично. Станимир и Светослав Раев са бронзови медалисти на двойки, а Миша и Калояна – сребърни.

    При 17-годишните Христомира Поповска излезе в смесена двойка със софиянец и двамата станаха втори. На нея ѝ предстои квалификация за Националния отбор.

    Първи медал завоюва и първомаеца Атанас Тооров, който учи и се състезава за Хасковския тим.

    Бадминтонистите на КФВС „Атлет“ след кратка почивка започват да се готвят за следващата година. Предстои им лагер в Китен, а в края на август турнира в Първомай ще постави началото на новия сезон.

    Благодарим от все сърце на Илиян Кръстев и Красимир Кръстев за всеотдайната и последователна работа с нашите деца. Благодарим за всичките жертви от Ваша страна! Вие сте безценни диаманти за нашата страна – написа във своя фейсбук-профил майката на двама от най- младите състезатели Константина Нешева.

    Част от пътните на отбора бяха поети от общината, а деца и треньори пътуваха на собствени разноски.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      11
      111
      0 0
      22:14, 20 юни 2016
      И Сърбите са се издънили, вижте как са ни обърнали знамето!
    Последни новини