От х:

Днес в x:

Стотици пяха с „Диана експрес” в „Нощта на Орфей”

Изображение 1 от 3

    Стотици пяха заедно с легендарната "Диана Експрес" вечните хитове на рокгрупата в "Нощта на Орфей" пред тракийското светилище край Татул. Десетото издание на фестивала, организиран от община Момчилград, събра в съботната вечер гости от цялата страна. Дошлите, за да се включат във феста бяха посрещани по традиция с чаша вино. 

    "За 10 –ти път тук ще призовем духа на Орфей с музиката, на която той е символ. За 10-ти път ще изпитаме радостта от едновременната среща  с родопската природа и с изкуството на музиката и танца", заяви при откриването на фестивала кметът на община Момчилград Сунай Хасан. Той допълни, че "Нощта на Орфей" е важна част от богатия културен календар на общината. Кметът анонсира, че за последната седмица на месец юли община Момчилград подготвя друго важно събитие - традиционната празнична среща "Момчилград в сърцето ми", на която ще се съберат момчилградчани от цял свят. Сунай Хасан награди тримата най-добри участници във велопохода от Момчилград до Татул. Парични награди получиха вторият и третият финиширали Окан Мустафа Расим и Юмер Юсеин Мюмюн. Победителят Мустафа Сабри Хасан стана притежател на чисто нов велосипед, осигурен от община Момчилград.

    "Нощта на Орфей" започна с изпълнение на джипси-джаз в изпълнение на атрактивната група "Хот Трингс". Балет "Веда" също събра овацията на публиката с перфектните си изпълнения. Атмосферата на фестивала беше нагорещена допълнително от огненото шоу на балет "Fire Soul". С бурни аплодисменти бяха посрещнати рокдинозаврите от "Диана Екпрес". Публиката пя заедно с групата хитовете "Синева", "Блус за двама", "Наследство" и други.

    "Старохни сте! Няма да забравим този концерт", заяви основателят на групата Митко Щерев. "Диана Експрес" бяха връщани от публиката на бис три пъти. Фестивалът завърши с мощни фойерверки в небето над тракийското светилище Татул.

    Това съобщиха от преслужбата на общинска администрация в Момчилград.

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини