От х:

Днес в x:

Ифтар в Ардино даде Кязим Мустафов (Сексенбир)

Благотворителна вечеря-ифтар за мюсюлманите от района на град Ардино организира

67-годишният Кязим Мустафов (Сексенбир). Над 50 души се събраха в местния ресторант „Перла”. Сред тях бяха  председателят на общинския съвет Сезгин Байрям, зам.-кметът на общината Изет Шабан.
„За първи път давам ифтар. От дълги години живея и работя в Холандия. Рамазанът е месецът на опрощението и милосърдието. През този месец трябва да сме щедри и сърдечни”, сподели бай Кязим след ифтара и пожела повече заможни хора по време на Рамазана да организира благотворителни вечери за вярващите.

Кязим Мустафов (Сексенбир) е роден на 15 февруари 1949 г. в село Гърбище. Родителите му били тютюнопроизводители. Основното си образование завършва в родното си село. След военната си казарма заминава на гурбет в бившия СССР – Автономна Република Коми. Тук далече от родния си край работи 12 години като строителен работник.

Женен е и има две дъщери и един син. Голямата й дъщеря Нейлян живее и работи като детска учителка в Монреал, Канада, а Шенай от дълги години е в Хага (Ден Хааг), Холандия. Синът му Шенол също учи и работи в Холандия.

В момента бай Кязим заедно със съпругата си Фатме живеят в Хага, но всяка година през летните месеци идват в Ардино. „Тук сме родени, детството ни мина тук и където и да отидем носталгията по родните места не ни изоставя. На хиляди километри оттук всеки ден тъгуваме за родния си край и за хората”, споделя бай Кязим. Той пожела на всички мюсюлмани да продължат да постят до край и с достойнство да посрещнат Рамазан байрам.
От името на всички, имаминът на градската джамия Орхан Якуб отправи молитва за благодарност към Всевишния.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Въ
    Възмутена
    1 -1
    16:15, 19 юни 2016
    Намирате се в България и пишете за БЪЛГАРСКИ вестник! Пишете заглавията на БЪЛГАРСКИ език, какво е това безобразие?!
    Безсрамие!
Последни новини