От х:

Днес в x:

Мачовете днес: Белгия и Португалия излизат на поправителен

Изображение 1 от 2

    Белгия и Португалия ще опитат да спечелят първите си победи на Евро 2016. Двата състава не стигнаха до успех в предните си срещи и сега получават втора възможност в търсене на верния път към осминафиналите.

    Белгийците, които бяха наредени сред фаворитите на Евро 2016, започнаха със загуба с 0:2 от Италия. Сега срещу тях се изправя Ирландия, а двубоят е в 16.00 часа.

    За португалците началото на надпреварата се оказа по-трудно, след като направиха 1:1 с дебютанта Исландия. Вторият им опит за постигане на победа ще е срещу Австрия в 22.00 часа.

    В програмата за деня влиза и срещата между Исландия и Унгария, които ще се постараят да затвърдят добрите впечатления.

    Белгийците нямат загуба от съперника си от 50 години, а освен това никога не са допускали поражение в официален мач (две победи и пет равенства).

    Те ще се надяват на победа срещу Ирландия, с която от последното място в групата ще излязат втори.

    Ирландците вече вкараха два гола, но по един в двете врати за 1:1 в мача с Швеция. Отборът на Мартин О'Нийл ще е без контузения Уолтърс, а Уестууд е под въпрос заради болки в гърба.

    "Очаквам труден мач. Бремето ще е върху нас, защото трябва да спечелим. Но е нужно да сме търпеливи - не можем да си позволим да им предоставим прекалено много пространство. Те са много опасни на контраатака и трябва да го имаме предвид", заяви селекционерът на Белгия Марк Вилмотс.

    О'Нийл е доволен от представянето срещу Швеция и иска да види в отбора си същата нагласа. "Мисля, че четири точки ще са достатъчни, за да продължим. Така че сме на две крачки от успеха. Трябва да дадем всичко в тези два мача, за да направим така, че да не съжаляваме в самолета на път за вкъщи."

    Роналдо и съотборниците му допуснаха изненадващо равенство срещу дебютанта Исландия

    Звездата на португалците Кристиано Роналдо се готви за исторически ден - на път е да изиграе рекордния си 128-и мач с националния отбор, като изпревари Луиш Фиго. Далеч по-важното за него ще е да се отърси от критиките и напрежението след неуспеха срещу Исландия.

    "Австрия е много силен отбор. Не е случайно, че са в челната десетка на ранглистата на ФИФА. През последните четири-пет години се развиха и запазиха отбора си", каза селекционерът на Португалия Фернандо Сантош.

    По думите му съперникът е силен в нападение, има много футболисти с класа и технически умения. "Много са различни от Исландия. В първия мач направихме някои добри неща. Сега трябва да ги умножим, а онези, с които не се справихме - да ги подобрим", добави специалистът.

    Австрия ще е без наказания Александър Драгович и контузения Златко Юзунович.

    В групата са двата отбора, които оставиха много добри впечатления в първия кръг. Този път Исландия и Унгария се изправят един срещу друг в търсене на път към историята. Унгарците търсят шестата си поредна победа срещу този съперник и ако я постигнат, ще са четвъртфиналист.

    Източник: dnevnik.bg

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини