От х:

Днес в x:

Задържаха лидер на сводници, групата му разбита преди 5 месеца

Задържан е 47-годишен мъж с инициали И.Д., който е ръководел група набиране, склоняване и предоставяне на сексуални услуги и трафик на хора с цел сексуална експлоатация.

Престъплението е по чл. 321, вр. чл. 159 а и чл. 155 от Наказателния кодекс.

В хода на задържането на 14 и 15 юни са претърсени столичен нощен клуб и две жилища, обособени за предоставяне на сексуални услуги.

Като свидетели са разпитани 12 души. С постановление на прокуратурата, И.Д. е привлечен като обвиняем.

Тази акция на полицията е проведена като продължение на реализирана на 29 и 30 януари друга операция, съвместно със СДВР.
Тогава бяха задържани петима души от групата, които са с повдигнати обвинения от 30 януари т.г.

Групата е работила основно на територията на София, като тогава бяха претърсени четири нощни клуба и един апартамент.

Според събраните данни, от лятото на 2014 г. групата е набирала и приемала момичета за сексуални услуги срещу заплащане. Единият от мъжете е бил управител на нощни барове в София, и останалите четирима от групата - охранители в същите заведения-

Те са предлагали на клиентите си и сексуални услуги в помещения на нощните клубове и на адреси на клиенти, като обичайната цена била 100 лв. - половината от нея оставала за момичето, предоставящо сексуални услуги.

Парите се събирали от охранителите и предавали на И.Ц., той от своя страна ги разпределял сред участниците. В процеса на работата по случая в качеството на свидетели тогава бяха разпитани над 30 души, а пред съдия от Специализирания наказателен съд - шестима.

При разследването бяха установени и множество жертви на организираната група.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Последни новини