От х:

Днес в x:

Бащата на убития Антон: Пийте и трепете с колите, младежи, ВКС ви защитава

    „Това е България! Това е българското правосъдие!” С тези реплики бащата на загиналия в катастрофата на бул. „Илинден” Антон Колев – Недко, коментира присъдата на Алекс Кутетеров, която ВКС измени от ефективна на условна. Основна причина за това е, че здравословното му състояние се влошило след инцидента. Така той получи условна присъда от 3 г. с 5 г. изпитателен срок, вместо 3 г. и 10 м решетки, каквото бе решението на първите две инстанции. Първата бе в Хасково.

    При катастрофата преди 4 години пострадаха и две момичета – Джулия Трендафилова и Даниела Вълчева. Тогава 22-годишният Алекс подкарал джипа с бясна скорост в пияно състояние. След инцидента кръвната проба отчела 1,7 промила алкохол, а колата се движила със 118 км/ч.

    „След като излезе присъдата, в интернет имаше коментар: „Пийте! Пийте, младежи, трепете, държавата ви защитава! В случая ВКС точно това направи – даде повод на онези, които пият и сядат зад волана, да продължават да го правят, защото знаят, че тати като плати, всичко им се разминава. Това е България”, коментира разгорещено още Недко Колев. Според него ако Алекс не бил седнал пиян зад волана, е можело да не се стигне до катастрофата с фатален край за сина му. „Така, че здравословното му състояние е влошено заради главата му”, смята той.

    „Ние просто сме оставени да живеем и да се надяваме някой джигит да не се напие и да ни помете. Не само ние, а всички. Няма държава, това е!”, категоричен бе Недко Колев.

    Пред съда Алекс Кутетеров обаче отричаше да е шофирал джипа-убиец.

    Докато таткото разгорещено коментираше окончателната присъда на виновника за смъртта на сина му, в кафенето до бившия басейн „Лебеда” се провежда състезание по вдигане на щанги от лег. Надпреварата е в памет на Антон Колев и е втори кръг на Държавния личен отборен шампионат. Той се организира от Българската федерация по силов трибой и хасковския спортен клуб „Аякс”, където тренираше и загиналия Антон Колев.

    В него се включиха около 100 участници от 17 клуба в страната, сред които и 3 жени. 30 от състезателите ще участват със спортна екипировка, а останалите 70 ще бъдат без. Състезанието започна от днес и ще продължи до утре. Силоваците са на възраст от 17 до 51 г. и са разпределени в няколко категории – от 59 кг до +120. Всеки от тях има по три опита, но се зачита най-доброто постижение. Съдийският състав е от трима човека: Красимир Кондов, Ивайло Христов и Благовеста Иванова.

    За първенците са предвидени купи, медали, парични средства и материални подаръци.

    Ива Иванова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (14)

    • 1
      Ня
      Някой си
      60 -15
      16:34, 18 юни 2016
      Жалко, че фирмите се възползват от една трагедия и си правят реклама. Един си рекламира заведението, друг фитнеса, трети дрехите. Наистина няма такава държава!
      • Не
        Некой
        9 -3
        22:56, 18 юни 2016
        Голяма реклама на F...r и на Я...с
      • На
        На някой си баба му
        1 -2
        18:01, 20 юни 2016
        Пич, без спонсорите, нямаше да го има и турнира!
    • 2
      Тт
      тт
      74 -4
      18:04, 18 юни 2016
      Присъдата не подлежи ли на обжалване?Обжалвайте! Няма такава държава.Седнал пиян зад волана той е убиец.Карал със 118 км/ч в града - той е убиец.
    • 3
      Сл
      Сл.
      56 -4
      22:08, 18 юни 2016
      Още веднъж се убеждаваме колко ни е скапана държавата. Ей такива се разхождат безнаказано.
    • 4
      Фе
      Фея
      24 -5
      09:04, 19 юни 2016
      Да, задължително обжалвайте, сигурно има възможност за това.
    • 5
      Аз
      Аз
      26 -2
      09:56, 19 юни 2016
      Това е третата инстанция вск е върховен касационен съд , от там вече нагоре мисле че е Страсбург. Много е жалко всеки ден умират млади хора не им ли се живее на тези деца или са недосегаеми пред смърта незнам. Моля ви проевете малко разум пийте колкото си искате , вземете си такси , пийте , но ако се стигне до бой бийте се но без оръжия !!!
    • 6
      Ва
      Васил Левски
      20 -1
      11:28, 19 юни 2016
      До Хасково.нет : Защо ми изтрихте коментара от снощи? Много истина има в него ли? Не следва ли журналистите да бъдат преди всичко обективни или и с вас се действа както с ВКС !?
    • 7
      Ив
      Ива
      6 -8
      14:03, 19 юни 2016
      В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от редакторите на сайта.
    • 8
      Jo
      John
      6 -5
      18:09, 19 юни 2016
      50 стотинки струва обжалването, да си го потърси сам!
    • 9
      Ни
      Ники
      4 -22
      21:10, 19 юни 2016
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Ня
        Някой
        5 0
        20:29, 20 юни 2016
        Антон го няма офчи. И ти ли си картоф
    • 10
      Go
      Gost
      18 -1
      22:52, 19 юни 2016
      Мой роднина го сгазиха на зебра в центъра, но оцеля след три операции. На водача и условна не му дадоха. Осъдиха го да плати глоба на държавата, като че ли е сгазил държавата. На сгазения нито лев обезщетение.
    • 11
      Ис
      Истината боли
      18 -2
      15:51, 20 юни 2016
      В нашата страна е така.Който има парички и връзки успява в живота и се измъква безнаказано.Лекари ни "лекуват"с купени дипломи и осакатяват хора за пари.Адвокати без морал и принципи защитават убийци и изнасилвачи,който се отървават със смешни присъди,но си плащат добре на скъпи адвокати.Децата,съсипани от промените и образованието прости и безразсъдни , гледащи само кой с какво е облечен не мислят за последствия.Родители който се побъркват да осигурят насъщния и такива , който се чудят каква глезотия да купят.Всички сме виновни,родители ,учители,общество.От гнило дърво хубав плод няма!8
    Последни новини