От х:

Днес в x:

Германия и Полша не успяха да си отбележат в динамичен мач

Изображение 1 от 3

    Германия и Полша не успяха да си отбележат голове в дербито от група С на европейското първенство, игран на "Стад дьо Франс" в Париж.

    Въпреки нулевото равенство двата тима изиграха вълнуващ мач, изпълнен с атаки и към двете врати. Бундестимът контролираше играта през първата част, но след почивката играта се отвори и можеше да завърши с победа, на който и да е от двата отбора.

    След първото нулево реми на финалите във Франция германци и поляци продължават да имат равен точков актив от по 4 точки, докато Северна Ирландия е с 3, а Украйна е на дъното на класирането с нулев актив.

    Двата тима, които бяха заедно и в квалификационната си група за европейското, нямаше с какво да се изненадат и влязоха в двубоя на високи обороти. Завръщане в титулярния състав на Бундестима направи Матс Хумелс, който се възстановяваше от контузия.

    Още в петата минута Марио Гьотце засече с глава центриране на Юлиан Дракслер, но изстрелът му бе неубедителен и мина над напречната греда. Постепенно германците заиграха в обичайния си стил с много подавания и продължително владеене на топката, като притежанието им на моменти достигаше над 65%. Поляците обаче бяха добре организирани и защитата им рядко допускаше опасности пред вратаря Лукаш Фабиански.

    При една от редките такива Томас Мюлер намеи чудесно Тони Кроос, но той от добра позиция прати топката встрани от вратата. До почивката германците продължиха да настъпват, докато поляците приеха играта в собствената си половина, но чисти положения на практика липсваха.

    Първите минути след почивката бяха вихрени и двата тима можеха да отбележат. Още при първата си атака "дружина полска" по чудо не успя да открие резултата. Камил Грозицки центрира перфектно от дясното крило в наказателното поле, където Аркадиуш Милик засече с глава, но топката мина опасно близо, но от външната страна на страничния стълб.

    В ответната си атака Бундестимът отвърна със страхотно положение, при което Марио Гьотце бе изведен в наказателното поле очи в очи и малко вдясно от Фабиански. Последвалият шут на нападателя обаче бе право в тялото на вратаря и нулевото равенство се запази.

    Двата тима осезателно вдигнаха оборотите и това доведе до нови положения. В 68-ата минута Милик направи непростим пропуск, след като Грозицки отново пусна към него перфектен пас на точката на дузпата. Нападателят обаче не успя да уцели топката и опропасти хубавата контра атака на своя тим.

    Веднага след това Бундестимът контра атакува на свой ред и влезлият като резерва Андре Шюрле върна от лявото крило към Месут Йозил. Той стреля веднага почти от границата на наказателното поле, но Фабиански се разпъна и с една ръка успя да избие силния му удар.

    В следващите минути атаките към двете врати се редуваха една след друга, но и на двата тима им липсваше завършващият удар. Откритата игра на двата тима продължи до последния съдийски сигнал, но нулевото равенство запази и те поделиха точките.

    Източник: dnevnik.bg

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини