От х:

Днес в x:

Ден по-рано уведомяват стопаните на пчели в димитровградско за пръскането

Ден по -рано ще бъдат уведомявани стопаните на пчелни семейства в отделните села в Община Димитровград за пръскането срещу кръвосмучещи насекоми, преносители на нодуларния дерматит. Това стана ясно днес след като започна третирането на мери и пасища с препарати, като част от мерките за ограничаване и ликвидиране на заболяването по преживните животни.

Производители на мед от Общината сигнализираха, че няма яснота кой ден и в кои села ще се извърши пръскането, за да има време за реакция и пчелите да бъдат прибрани. Към момента няма разпространен график за нашата община.

Третирането на площите ще се прави в часовете  от 6 до 10 часа сутринта, стана ясно от писмото на Областната дирекция по безопасност на храните. Пръскането вече е преминало за селата Воден и Черногорово. За следващите населени места ще бъдат уведомявани стопаните на пчели и кметовете на селата, информират от още от Областната дирекция.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Пч
    пчелар
    2 0
    10:01, 17 юни 2016
    Какъв е проблема да се публикува графика на сайта на Областната дирекция по безопасност на храните или някъде другаде, с конкретни дати за съответното населено място. Пчелите нямат хомот, че да ги завържем и да не ги пуснем на паша!
Последни новини