От х:

Днес в x:

От понеделник пръскат срещу кърлежи в целия град

Масова обработка на зелените площи в града срещу кърлежи започва от понеделник-3-ти април, съобщиха от общинската администрация на Хасково.

Общинската фирма „ Екопрогрес“ отговаря за пръскането, което ще бъде извършено с препарата „Бандит“. Срещу кърлежи ще бъдат обработени както тревните площи в града, така и парковете „Кенана“, „ Ямача“,  и „ Градска градина“. 

Предупреждението е излезлите на разходка из зелените точки на града, да се оглеждат за табели за третирането, който ще бъдат поставени на местата, през коит овече е минало пръскането.

Като най-опасни за ухапване от кърлежи експертите посочват месеците април и май, именно за това първите превантивни пръскания на зелените площи започват именно в началото на април.

Въпреки че третирането с препарати на площите е вид превенция, специалистите съветват да сме по-внимателни, когато сме на зелено, защото при пръскането не се изтребват абсолютно всички кърлежи. Вниманието на възрастните трябва да е насочено особено много към децата, които играят в тревата. Когато излизат на разходка хората трябва да са подходящо облечени, като препоръчително е да са с по-светли дрехи. Огледът на тялото след разходка е задължителен. По-меките участъци от тялото като врата и задколянната гънка са сред най-често предпочитаните от кърлежите участъци от човешкото тяло.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Пе
    Пешо
    3 -1
    17:46, 30 мар 2017
    И срещу Кърджали да напръскат
  • 2
    За
    запознат
    3 0
    09:35, 31 мар 2017
    Да почнат от общината - там са най-много!
Последни новини