От х:

Днес в x:

Парламентарна делегация, водена от Цецка Цачева, заминава за Естония

Българска парламентарна делегация, водена от председателя на Народното събрание Цецка Цачева, заминава на официално посещение в Естония на 13 и 14 юни. В състава на делегацията са председателят на Групата за приятелство България – Естония Валери Жаблянов и народните представители Стефан Желев, Настимир Ананиев и Борис Ячев.

През първия ден от визитата председателят на парламента Цецка Цачева ще се срещне с председателя на парламента на Естония Ейки Нестор. Българските депутати ще разговарят с президента на Република Естония Томас Хендрик Илвес и с министъра на външните работи Марина Калюранд. Българските парламентаристи ще се срещнат и с ръководството на Група за приятелство Естония – България.

На 14 юни Цачева и водената от нея делегация ще разговарят с изпълнителния директор на Академията Електронно правителство Арво Отт, както и с организаторите на парламентарното измерение на естонското председателството на Европейския съюз. Програмата на посещението предвижда и среща с министъра на вътрешните работи Ханно Певкур, на която се очаква да бъде обсъдена бежанската криза и миграционната политика.

 

Източник: http://www.actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини