От х:

Днес в x:

Съботно забавление с Орешарски - той не бил виновен за Пеевски, само БСП и ДПС

В истински фарс се превърна интервюто на бившия премиер Пламен Орешарски в един от сутрешните съботни блокове.

Орешарски беше върнат по времето на своето управление, тъй като в понеделник, 13 юни, се навършват три години от протестите срещу назначението на Делян Пеевски. За пореден път той не видя себе си като причина за скандалното назначение и не намери вина, че не се е противопоставил на натиска на Сергей Станишев, Лютви Местан и най-вече Ахмед Доган. Орешарски изрично беше попитан в сутрешния блок на Нова телевизия дали не е бил наясно какво представлява Пеевски и дали заради него "не падна жертва" например "Булгартабак", на което той отвърна, че не по негово време е приватизирана тютюневата компания и призова да се припомни кога стана това. Кога придоби г-н Пеевски своята мощ - по мое време или не, нападна бившият премиер.

Пламен Орешарски шокиращо заяви, че сега се събират добре приходи заради мерки, които той е взел. Опитах се и донякъде туширах политическото напрежение, добави той. И продължи - първата мигрантска вълна беше по мое време и тогава се изгради първата ограда на границата.

Попитан директно след като е толкова успешен, защо се наложи да подаде оставка, Орешарски отвърна - защото ерозира парламентарната подкрепа. Питайте ме кое мое действие за една година управление беше грешка, каза той, като видя назначението на Пеевски като политическо решение на БСП и ДПС, а не като свое "експертно" решение.

Видяхте ли доказателство, че протестите срещу кабинета "Орешарски" са били стимулирани? В момента, в който в парламента Бойко Борисов каза, че е изтеглил своите хора, Реформаторите са останали стотина души. Имаше много телевизионни репортажи на ваши колеги за платени протести - Вашата телевизия най-вероятно не ги е правила, нахално заяви Орешарски. Бившият премиер не намери вина у себе си за спиране на еврофондове и даде пример с Кристалина Георгиева, която също била обвинявана за спирания. Заварихме изоставане процедура за оперативните програми за новия програмен период (2014 - 2020 година), но успяхме да подготвим всичко и след като обявих оставка, на следващия ден Брюксел одобри Партньорството за споразумение, подчерта той

. За финал Орешарски демонстрира какъв широкоскроен "технократ" е и на тема футбол - щял да се радва, ако някоя по-малка футболна сила стане шампион, въпреки че симпатизирал на стила на Франция, Испания, Германия т.е. кажи-речи всички фаворити.

 

Източник: http://www.actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини