От х:

Днес в x:

Тръмп отново обвинен в расизъм

Кандидатът на републиканците за президент на САЩ Доналд Тръмп се забърка в поредния скандал и за пореден път бе обвинен в расизъм, предаде "Индипендънт". 

Отново критиките идват от собствената му партия. 

Повод за острите думи по негов адрес стана изказване за съдията от мексикански произход по делото срещу "Университета Тръмп", който няма лиценз за такава дейност. 

Председателят на Камарата на представителите на американския конгрес Пол Райън и лидерът на републиканското мнозинство в Сената Мич Макконъл"препоръчаха" на кандидата да спре с обидите срещу малцинствата в страната. 

Това заявиха те на събитие, на което представиха своя програма срещу бедността сред чернокожите. 

Райън в същото време въпреки критиките заяви подкрепата си за своя съпартиец и отрече намерение да подкрепи кандидата на демократите Хилъри Клинтън. "Не мисля, че тя е отговорът. Не подкрепям изказванията на Тръмп, които са типичен пример за расизъм. Но подкрепям общите ни идеи",заяви той. 

Тръмп се защити след критиките като обяви в друго изявление, че не е бил разбран правилно. По думите му, той смята, че въпросният съдия не би бил безпристрастен в делото срещу него, като визира плановете си да изгради стена между САЩ и Мексико, ако спечели битката за Белия дом. 

Той категорично отрече да е целял обида срещу хората с мексикански или испански произход и припомни, че сред приятелите или служителите му има много такива. 

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини