От х:

Днес в x:

Brexit - единственият начин да се запази Великобритания

Британският премиер Дейвид Камерън, който поддържа оставането на страната в Европейския съюз, вече предупреди за последствия в случай, че гласоподавателите решат тя да излезе от него. Той дори заяви преди седмици, че главатарят на терористичната групировка ДАЕШ („Ислямска държава”) Абу Бакр ал Багдади би приветствал т.нар. brexit. 

Изглежда, че премиерът се е фокусирал върху икономическия въпрос и пропуска темата за националната сигурност, особено след отпадането на визите за турските граждани. Сделката на ЕС с тях съвсем сигурно ще има дълготрайни последствия. 

Особена тревога будят опитите да се защити "правото на свободно придвижване на хора". Дори в случаите на заподозрени за тероризъм, правилата на ЕС изискват държавата да обясни точно защо не иска да допусне лицето на своя територия, дори това да застрашава националната й сигурност. Това означава разузнаванията на държавите да бъдат принудени да предават поверителни документи за лица, разследвани за тероризъм. 

Правосъдният министър Майкъл Гоув, известен поддръжник на Brexit-а, вече изрази разочарованието си от този факт, който поставя живота на много граждани на ЕС в риск. 

Така се опровергава доводът на защитниците на членството в Съюза, че в него сме по-защитени. Премиерът пък е по-зает да заплашва поддръжниците на Brexit-а с Трета световна война, отколкото да обърне внимание върху проблеми като този. 

Има един-единствен начин да се върне контролът върху границите и сигурността и това е да се гласува за напускане на Европейския съюз. 

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини