От х:

Днес в x:

Бойко Борисов: Цената на билетите в София е справедлива

Премиерът определи като справедливо повишаването на цената на билетите за градския транспорт в София.
"Всяка година над 90 милиона отиват само за градския транспорт - дотации от държавата. Другите хора, в другите градове на България, заслужават ли от общия бюджет да се дават тези пари, за да има метро, за да има най-нови модели тролеи, трамваи... ".

Това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти на новооткритата северна скоростна тангента на Околовръстния път в София, предаде БНР.

Министър-председателят дойде да подкрепи почитателите на определена марка коли в България, които се опитаха да поставят световен рекорд на "Гинес" за най-дълъг парад от автомобили.

"Рекорд за "Гинес", със съдии.... Това страшно ме учудва. Разбира се, някои ще са против и трябва да намерите начин да им се извините за задръстванията, но не съм вярвал, че може от 6:00 часа да се редят хиляди коли, за да участват в рекорда на "Гинес". Не знам как може да го организира някой", коментира премиерът.

Целта на организаторите е да се съберат минимум 1000 автомобила, които да изминат над 3 км в колона. Най-доброто постижение до момента е събрало 829 коли и е поставено в САЩ през 2014 година. Според организаторите, още в началото на седмицата са се записали 1500 души.

"Радвам се, че съоръженията, които строим и които остават в полза на хората, намират най-различни приложения, за които не сме се и замисляли, че могат да бъдат осъществявани", каза още премиерът Бойко Борисов.

"Ние продължаваме да работим, за да може в цялата страна да се създават нови и нови възможности за подобряване на живота на хората", добави още той. 
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини