От х:

Днес в x:

Частни интереси бунели Кенана срещу Енергото

Частни интереси са в основата на бунтовете срещу EVN в Кенана, обяви днес на пресконференция кметът Георги Иванов. Аз направих собствено проучване и се оказа, че едно лице има 6 имота във вилната зона, от които вече е продал 3. Целта му е да прекара ток и вода в тези парцели, за да им вдигне цената. И понеже от EVN му отказват, вдига хората на бунт. Това лице се нарича Добромир Казанджиев, обяви Иванов.

Кметът допълни, че общината е имала доста конфликти с Енергото, но от известно време отношенията се подобрили и от монополиста се съобразявали със забележките на администрацията.

Добромир Казанджиев е съпруг на шефката на сдружението "Кенанци за Кенана" Лиляна Казанджиева. Тя отрече пред Haskovo.net, че частните интереси движат буната във вилната зона. Имаме наследствен имот и живеем тук. Наистина продадохме един имот, разделен на два парцела преди време, но какво от това, попита тя.



Казанджиева допълни, че основният проблем във вилната зона е слабият ток. А присъединяването на връзкари допълнително дразни хората. Преди седмица комисията за защита на конкуренцията обяви, че започна разследване срещу EVN по повод жалбата от Кенана.

Още същия ден ни се обади Росен Петров, шеф на отдела, който извършва присъединяването към мрежата, и каза, че веднага ще ни пуснат ток навсякъде, където искаме, разказа Казанджиева. Тя отказала, защото това нямало да реши проблемите на хората.

Според кмета Георги Иванов проблемите ще намерят окончателното си решение най-късно до края на година, когато влезе в сила устройственият план на Кенана. Тогава от EVN няма да имат предлог да отказват присъединяване и ще са с развързани ръце, обясни кметът.
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини