От х:

Днес в x:

Световната криза подмина секс индустрията

Докато световната икономика изживява тежки времена, най-старият занаят в света като че ли е пощаден, предава АФП. В Австралия съдържателите на бардаци открито заявяват, че техните малки и средни предприятия не знаят що е криза.

"Ние изобщо не усещаме това да ни се отразява. Да се надяваме, че ще продължи", радва се съдържателка на скъп клуб в Сидни, представила се като Кетрин. "Смятам, че когато времената са трудни, алкохолът, сексът, тютюнът и хазартът са островчета на благоденствие", добавя тя. Според нея настъпването на лятото в южното полукълбо и стартът в края на месеца на Световната купа по ръгби ще доведат до още по-голям разцвет на бизнеса й.Оборотът ни непрекъснато нараства, твърди тя.

Нийл Гилмор, собственик на Пентагон Гренд, бар за възрастни в туристическия район Голд Кост в щата Куинсланд, смята, че сексиндустрията не е усетила удара на сегашната криза в противовес на случилото се след атентатите от 11 септември и епидемията от атипична пневнония SRAS. Той обаче се опасява, че ако кризата доведе до повишаване на безработицата, особено сред миньорите, бизнесът ще пострада.

Фондацията Ерос, която представлява професионалистите от развлекателния сектор, не е изненадана, че в условията на финансова криза сексиндустрията процъфтява в Австралия. "Всеизвестно е, че секторът е недостъпен за рецесията", обяснява нейната представителка г-жа Патън, имайки предвид собствения си опит в модния бранш по време на икономическата криза в Австралия през 90-те години."Тогава единствените клиенти, които си купуваха маркови дрехи, бяха хората, които работеха в сексиндустрията", обяснява тя. Възможно е обаче продажбата на порнографски артикули да падне, но това може да се дължи и на конкуренцията на Интернет. "Хората по-малко излизат за вечеря по ресторанти, стягат коланите, за да пестят за ваканция, но продължават да купуват порно. Това е нещо като евтин лукс", казва г-жа Патън.
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини