От х:

Днес в x:

W. - комедия на годината с елементи на величие

Днес е премиерата на най-новият филм на Оливър Стоун - "W." - политическа биография на президента на САЩ Джордж У.Буш. В ролите ще видим Джош Бролин(като Джордж Буш), Елизабет Банкс(Първата дама), Джеймс Кромуел(Буш-старши) и др.

Завършил престижния Йейл, бивш търговец на петрол от Тексас, евангелист и здрав пияч - Джордж Буш притежава много качества. Но в края на краищата той се превърна в нещо, което малцина очакваха - призидент на САЩ. Как тази "черна овца" на семейство Буш стана в лидер на свободния свят е въпрос, с който ще се занимае знаменитият режисьор.

Според Кристине Чамп от Film.com това е някаква нелепа комедия. Трейлърът на филма показва сцени от младежките години на президента - безразсъден хазартен тип, любител на пиенето и всички колежански лудории. А саундтракът подсилва това впечатление. Следва трансформацията на буйният младеж в Президент на САЩ. Според авторката на статията въпреки всичко филмът има потенциал за величие. И придупреждава да не се предоверяваме излишно на трейлъра.

От друга страна Питър Тревърс от "Ролинг Стоунс" се изказва благоприятно за проекта на Стоун и за актьорската игра на Бролин, Банкс и Кромуел. Според него режисьорът изстрелва филма преди изборите в САЩ, за да припомни какво може да стане ако се гласува за грешния човек, само защото той прилича на старите ни прятелчета, с които пием бира.

След като режисира биографичните филми за други двама президенти - Кенеди (JFK, 1991) и Никсън (Nixon, 1995) предстои да видим дали новият филм на Стоун- "W." ще повтори техния успех. Оливър Стоун има "Оскар" за режисура за "Взвод" и "Роден на четвърти юли", номиниран е за най-добър сценарий за "Никсън" (с участието на Антъни Хопкинс). Други исторически фигури, които са занимавали Стоун, са Джим Морисън - "Дорс" (1991 г.) и Александър Велики - "Александър" (2004 г.)
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини