От х:

Днес в x:

Стената на смъртта

Емил Костадинов е роден 1969 г. в гр. Перник. В най-ранна детска възраст е принуден да поеме ролята на глава в семейството. Завършва две висши образования, едно от които в Германия.

Любовта му към планината, алпинизма и свободното катерене оформят мирогледа му, превръщайки се в негова философия и начин на живот. От 2000 г. живее и работи в Германия.

Игнат Николов е роден 1974 г. в гр. София. Завършва висшето си образование в НСА. Работи в семейния бизнес. Свободното си време прекарва по планините на България в стремеж да е по близо до природата и скалите.

През 1998 г. пътищата на двамата алпинисти се пресичат и така се заражда едно истинско приятелство. Мечтата на Емил да изкачи Северната стена на Айгер по нов и труден маршрут, катерен дотогава само от три свръзки в света, бързо завладява и двамата. Дали ще успеят? Каква е цената, която трябва да платят за това?

Книгата "Айгер - мечта и реалност" е истински преживяна история, пресъздадена от двамата алпинисти по един невероятен и неповторим начин. Пътят им е пълен с много сълзи, страх, хумор, щастие, триумф и борба за оцеляване.

Книгата с обем 256 страници е издадена и се разпространява и в Германия. Тя е написана на базата на дневници, които Емил Костадинов и Игнат Николов са си водили, за да не изгубят представа за времето и реда на събитията.

Днес от 17.00 часа в зала "София" на хотел "Орбита" алпинистите Емил Костадинов и Игнат Николов ще представят книгата си "Айгер-мечта и реалност", съобщиха организаторите.

В програмата са включени мултимедийна презентация за едно изключително българско алпийско постижение по Северната стена на Айгер, наречена Стената на смъртта (Швейцарски Алпи), филми, изкачвания по едни от най-известните стени по света и много други вълнуващи моменти.БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини