От х:

Днес в x:

50 души с поражения на очите след шоу. Пращат бивш рейнджър в лудницата. Преглед на печата -11 октомври

Масово посещение на очен лекар е регистрано в Симеоновград след посещение на народните борби миналата неделя, акцентира в днешния си брой вестник "Хасковска Марица". Зараза с конюнктивит, гласи диагнозата на офталмолога д-р Михайлова, която е преглеждала пациентите. Според една от версиите някой е пуснал газ в залата, според друга почистващи препарати са причинили епидемията.

Пращат бивш рейнджър в лудницата, пише още на първата си страница изданието. Милчо Делчев да прекара следващите три месеца в психиатричната болница в Кърджали, постанови хасковският районен съд. Причина за съдебното решение е поредния побой над майката – Делка Георгиева. Майка и син живеят в порутена къщичка до жп гарата в Хасково. Милчо е бивш рейнджър в една от първите мисии на българската армия в Камбоджа и има психически отклонения. Състоянието му се влошава след употреба на алкохол.

Пощаджийка краде от колети, четем още на първа страница в броя. Полицаите разкрили 34-годишната служителка на пощите в Димитровград след жалба за изчезнал мобилен апарат от пратката.

Д-р Николай Атанасов стана лекар на 2008 г., пише още изданието. 70-годишният гастроентеролог получи признанието на колегите си от лекарския съюз. Официалното връчване на приза ще стане в края на следващата седмица, допълва изданието.

Трима ранени в зрелищно меле на пътя, акцентира на криминалната си страница вестникът. Трима души пострадаха леко при вчерашната катастрофа на пътя Хасково – Димитровград, когато се удариха три коли. Едната от тях е прелетяла през мантинелите и цялото насрещно платно и се приземила в канавката.

Проверяват за акцизи търговци на въглища, съобщава още вестникът. По информация на репортерите в Свиленград са започнали масови проверки в складовете за твърдо гориво. От митницата пазели в тайна резултатите, щели да ги обявят следващата седмица. Според автора обаче били открити много нарушения.

Така ли се печелят награди? Под това негодуващо заглавие е поместен репортаж за турнира "Майстор на годината" на язовир "Мандра" миналия уикенд. Тогава състезанието бе прекратено в неделя сутринта заради лошото време, което спънало местните участници по пътя към наградите.

Хасковлии масово залагат на домашната лютеница, четем още в броя. На страницата е поместена и рецепта за домашна лютеница. Основното в нея е огнище и дърва, другото го има на пазара.

В приложението "Арена" в съботния брой на "Хасковска Марица" е публикувано интервю с писателката Свобода Бъчварова, която казва: Благородните хора ти осигуряват щастлива среща със смъртта.

Това бяха акцентите в съботния брой на"Хасковска Марица". Подробности – във вестника.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини