От х:

Днес в x:

32 °C

Инфантилно привличане (видео)

Меркантилността на Холивуд да ни съсипва с безумни филми, сътворени за монотонно консумиране и изплюване понякога плаши.

Подобно кухо чувство съпровожда "Доведени братя" - комедия, опитваща се да намери нещо смешно и интересно в инфантилните хора.

Филмът събира на снимачната площадка актьорите Уил Фарел и Джон Райли, които се правиха на автомобилни състезатели в "Рики Боби: Лудият на макс".

В "Доведени братя" също се забавляват. Харесват еднакви порносписания, лудува им се с едни и същи игри и двамата обичат нощем да тарашат хладилника на родителите си, да хвърлят манджи по пода и да мъкнат шкафове в спалнята им, извинявайки се със сомнамбулските си наклонности.

Пълна семейна идилия, ако на зрителя не пречи хармоничната идея 40-годишни да се мотаят без работа, да живеят в дома на родителите си и да свалят жени с детски свян на момчета в четвърти клас.

Двамата герои не са истински братя, а доведени. Съдбата ги събира заради внезапно пламнала любов между бащата на единия и майката на другия.

Лошият герой в комедията е единственият нормален брат, който преуспява в професията си и има жена и деца.

Още по-странно е, че родителите на големите момчета нямат нищо против да се грижат за тях, поне до момента, в който не разбират, че така плануваното им щастие е потопено едновременно със счупената от отрочетата им яхта.

Чак тогава мама и татко решават, че е време "малките" им да отплуват сами в живота.

Следва тънко колебание около това кой е по-инфантилен - децата или родителите, които са ги оставили да се изживяват като застаряващи хлапета.

Режисьорът Адам Маккей върви по ясно установените правила на драматургията. Нетипични герои са поставени в типична среда, откъдето трябва да изникват недоразуменията и смехориите.

Само че тук персонажите са явни инфантили и ако зрителят не е такъв, няма как да вникне в тяхната "свежа" суматоха.

Пък и някак си остава неразбираемо защо дебилите са станали такива и какви са били като деца. По-скоро героите приличат на глезен порив на американското общество да направи отчаян опит за запазване на детето в порасналите хора.

Но екранът вече ни е убеждавал в красотата от съхраненото детство у възрастните. В "Доведени братя" подобно предложение не изглежда примамливо, а тъпо.
Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 03.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Денят ще е благодатен на срещи и установяване на полезни контакти. Работата ви ще е интересна, спорна, и повече отколкото очаквате. Обмислете добре идеите си и пътищата за осъществяването им. Не пренебрегвайте полезната информация, която ще научите помежду другото. Роднини ще ви зарадват с вести, имащи отношение към общите ви начинания.
03 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Посветете се на важните за вас задачи, без да се разпилявате с маловажни неща. Имате прекрасни идеи, които чакат своята реализация, създайте условията за нея, бъдете наблюдателни и разчитайте знаците по пътя си. Много хора ще ви приветстват и помагат. Следвайте убежденията си, те са вашата пътеводна светлина.
03 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днес ще имате възможността да се утвърдите като коректен и лоялен партньор. Справяте се отлично със завършването на важен проект, което е сериозна крачка в професионалното ви развитие. Предстои ви скорошна стабилизация във финансов план, което ще ви даде възможност да разширите сферата на проектите си.
03 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Перспективна идея ще ви вдъхнови да заживеете с планове за нейното осъществяване. Настроението ви ще нарасне, ще ви направи активни и по-добри. Наред с това не пренебрегвайте задълженията си, отделете време на всичките си задачи. Дошла навреме вест ще внесе повече яснота в намеренията ви.
03 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работещите в производството, търговията и бизнеса ще продължат и днес да се занимават със служебните си задачи. Трети ще мислят за почивката си, тръгвайки на път. Във всички случаи ще се ползвате с внимание и разбиране, няма да срещате непреодолими препятствия пред себе си. Приемете приятелската покана за среща.
03 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Старанията, които влагате в делата си ще дадат резултати. Но, понякога се налага и да се съобразявате с обстоятелствата, като отстъпите от позициите си - при спорове например, а също и при видими здравословни проблеми. Не въвличайте близките си в рисковани начинания. Спестете им това напрежение.
03 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Не изисквайте прекалено много от обкръжението си. Всеки има своите приоритети, които следва,колкото и да не ви се иска. Търпението ви към тях ще повиши уважението им и ще ви помогне да се освободите от напрежението, което носите. Вечерта е подходяща за гости. Поканете някого или вие отидете.
03 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Овладейте емоциите си и не се впускайте в рисковани начинания. Възможността да пострадате сериозно ако го сторите е доста голяма. Заемете се с ежедневните си ангажименти и не се разсейвайте със странични проекти. Имате предостатъчно работа, която не търпи отлагане. Очаква ви привлекателно предложение за вечерта.
03 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Преценявайте добре обстановката, като не прекалявате с търпението на околните. В добра форма сте и изпълнени с ентусиазъм. Трансформирайте излишната си енергия в нещо полезно, творческите ви идеи заслужават внимание. Нека не ви възпират отминали неудачи, дайте воля на въображението си.
03 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Характерни за вас днес са противоречията, които са иначе чужди на зодиакалния ви знак. Чувствате, че стоите на кръстопът и не сте сигурни кой от пътищата е най-правилния за вас. Най-удачния вариант е да се захванете с нещо, което вече сте започнали и да оставите времето да работи за вас. Бъдете сигурни, че не след дълго ще разберете това което ви интересува.
03 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Предстоят ви приятни задължения днес. Привлечени сте от бъдеща възможност, която е свързана с известни инвестиции, но пък е доста перспективна. Обърнете повече внимание на отношенията си с човек, когото пренебрегвате напоследък. Сами знаете колко ценен е той за вас.
03 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Вие сте безспорен, неизтощим източник на енергия и свежо чувство за хумор. Работите усърдно и всеотдайно, и резултатите не закъсняват. Внимавайте да не влезете в пререкание с близките си. Приятелите заслужават повече внимание и това го разбирате и днес. Организирайте в тяхна чест събиране и се повеселете.
03 юли 2020
Последни новини