От х:

Днес в x:

Николай Михайлов срещу Мартин Петров в група А

Седемкратният европейски клубен шампион Милан попадна в лесна група на жребия в турнира за купата на УЕФА. "Росонерите", които обикновено играят в по-силния турнир Шампионска лига, този пък ще трябва да мерят сили с по-непретенциозни съперници като Хееренвеен, Брага, Портсмут и Волфсбург.

Милан никога в историята си не е печелил купата на УЕФА.

Жребият за груповата фаза на турнира се тегли днес в Нион и премина без участие на български отбор. Както е известно, и трите родни отбори в турнира - Левски, Литекс и Черно море, отпаднаха в първия редовен кръг на надпреварата.

Българското участие в турнира на УЕФА обаче продължава. Един срещу друг в група А ще се изправят младежкия национален вратар Николай Михайлов със своя Твенте срещу тима на Мартин Петров и Валери Божинов - Манчестър Сити.

Астън Вила, който отстрани Литекс в първия кръг, със Стилиян Петров, попадна в група с бившите европейски клубни шампиони Хамбургер и Aякс, както и със Славия (Прага) и екзекуторът на Левски - Жилина.

Херта (Берлин), където играе Валери Домовчийски, е в група В заедно с отборите на Бенфика, Oлимпиакос, Галатасарай и Meталист Харков.

Три отбори от всяка група се класират за фазата на елиминациите.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини