От х:

Днес в x:

Кръгът около убийците на Белнейски се стеснява

Две години и седем месеца зверското убийство на сестрите Росица и Христина Белнейски остава мистерия.

Въпреки петорната експертиза, която твърди, че причината за смъртта е удар с кола, криминалистите продължават да работят упорито по първоначалната версия – за брутално сексуално насилие и убийство, съобщава БНТ.

Близки до разследването обаче твърдят, че кръгът на заподозрените се стеснява. Натрупани са материали, чийто анализ се очаква скоро да даде резултат.

Петорната експертиза зачеркна със замах 2-годишните усилия на разследващите. Заключи, че сестрите са убити от кола, а после, за да се скрият следите, е инсценирано изнасилване.

Заговори се за лична вражда между светила в съдебната медицина, а също и че истината за катастрофата е пазена в тайна, за да се предпазят високопоставени лица, замесени в престъплението.

Криминалистите обаче не се отказват от първата версия – че момичетата са изнасилени и убити. Призна го преди време дори главният секретар на МВР.

Павлин Димитров, главен секретар на МВР, коментира: "Първоначалните данни бяха, че сестрите са починали след удари с тежки предмети, вероятно камъни".

Случайно преминаващ овчар откри телата на Росица и Христина Белнейски – полуголи, със следи от насилие – в местността Грамадите, на 3 км от Брацигово.

Според пряко ангажирани с разследването извършителите са били най-малко двама, от Пазарджик или района.

Росица и Христина са ги познавали, защото са се качили доброволно в колата. На възраст били малко по-големи от момичетата, изключително жестоки и склонни към насилие.

Според криминалния психолог Бойко Ганчевски ще бъдат хванати, когато отново посегнат на някое момиче: "Лица от мъжки пол в сравнително зряла възраст и известни на полицията. Насилие в семейството, агресивност, психопати, а не политици или роми. Вероятно ще повторят".

Работата продължава и по ДНК анализа. Водят се преговори за пращане на материал в Австрия.

До момента експертите от Института по криминалистика са изолирали два мъжки ДНК профила в пробите на едно от момичетата.

Само един от тях е сигурен. И дори той е от вида игрек, който не е индивидуален, а е характерен за мъжете от цял род.

Според запознати обаче не е изключено именно по линия на ДНК анализите скоро да се стигне до конкретно лице и мистерията най-накрая да бъде разбулена.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини