От х:

Днес в x:

Младият български пилот Тодор Славов ще участва в Pirelli Star Driver 2008

Българската Федерация по Автомобилен Спорт номинира талантливия пилот на "Булбет Рали Тийм" за участие в официално организираното състезание от италианския гигант Пирели, което ще има за цел, да избере двама пилоти, които ще се състезават в PCWRC през сезон 2009.

Двете звезди на Пирели, ще имат възможността да участват в шест състезания от поддържащия на WRC шампионат, като автомобилите, които ще получат ще бъдат или Супер 2000, конвенционален автомобил от група N - Субару или Мицубиши.

Състезанието, което ще определи двамата пилоти, ще се проведе в Австрия от 24 до 25 Октомври, като в него ще участват 18 пилоти от всички държави в Европа, които организират кръгове от Световния или Европейския рали шампионат.

Ралито ще се проведе върху два етапа, които ще се карат по три пъти. Първият етап е 2/3 макадам, а останалата му част и другият етап е изцяло на асфалт. По време на състезанието, ще бъдат проведени и множество интервюта, които да покажат на организаторите, поведението на пилотите пред медиите.

Пилотските качества, както и медийните изяви ще бъдат оценявани от специализирано жури, съставено от бивши световни звезди. Всички участници, ще разчитат на собствените си автомобили, като резултатите им ще бъдат съобразени с възможностите на колите.

Тодор Славов и Добромир Филипов ще участват с добре познатото Рено Клио R3. Тошко тренира усилено на макадам, тъй като не разполага с никакъв опит върху такава настилка.

В следващите седмици предстоят и първите тестове със състезателният автомобил, които да хвърлят допълнителна светлина върху нужните настройки за състезанието в Астрия.

Преди броени часове станаха ясни и част от пилотите, срещу които ще трябва да се бори Тодор Славов. Както се предполагаше конкуренцията ще бъде жестока - световният шампион за 2006 година в JWRC Патрик Сандел от Швеция, регулярният участник в JWRC и PCWRC чехът Мартин Прокоп, полската звезда на Сузуки Михал Кощюшко, пилотът на Ред Бул и чест участник с автомобил WRC Андреас Айгнер за Австрия и германецът Херман Гаснер младши, син на известният препаратор и бивш шампион в група N на Германия Херман Гаснер.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини