От х:

Днес в x:

Американско семейство съди властите за канабиса си

Джеймс и Лиза Мастърс, семейство от Колорадо, планират да подадат иск срещу властите за загиналите им растения индийски коноп, съобщава Los Angeles Times. Принадлежащите на Мастърс растения били иззети при започналото разследване срещу тях, което впоследствие било прекратено.

През 2006 году съпрузите били арестувани по подозрение за незаконно отглеждане и планове за разпространение на индийски коноп. Полицията иззела 36 растения, които били в хранилище за улики, без каквито и да е грижи. Както по-късно се изяснило, и Джеймс, и Лиза са имали предписание от лекарите на употребата марихуана с медицинска цел. Те отглеждали индийския коноп за себе си и още няколко болни. Подозренията към Мастерс били заради това, че те не се регистрирали в щатския списък на употребяващите марихуана на законно основание.

След снемането на обвиненията срещу семейството в края на 2007 г., по решение на съда полицията им върнала растенията, които по това време били вече изсъхнали. Тогава семейството подало иск за компенсация в размер на около 200 хол долара В началото на септември е получен официален отказ и сега потърпевшите се съветват с юристи за следващ иск. В случай, бъде даден ход на процес, може да възникне важен за други легални потребители на марихуана прецедент.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини