От х:

Днес в x:

В КАТ Хасково издават документи менте

Документи с невярно съдържание издават в КАТ Хасково, алармира читател на Haskovo.net, който не пожела да му се цитира името поради страх от отмъстителни катаджии.

Хасковлията сгафил на пътя – бил ловнат да шофира с превишена скорост. Съставили му акт и му казали да отиде в КАТ и да си получи наказателното постановление, в което е определен размерът на глобата.

Провинилият се шофьор отишъл на гишето, където му връчили постановлението. Накарали да подпише разписка. В нея пише "Подписаният (...) получих препис от наказателното постановление и контролен талон номер (...)" Контролният талон обаче не му бил върнат.

Подписал съм документ с невярно съдържание. В него пише,че са ми върнали талона, а той в действителност не ми е върнат, каза хасковлията. Той оправда подписването на документа с думите, че "в КАТ правиш, каквото ти кажат. После четеш какво си подписал".

Служителката на гишето в КАТ обясни, че не връщат талона, който е неразделна част от свидетелството за правоуправление, защото законът е променен. Документът се връща, когато се плати глобата.

Тя не успя да обясни обаче защо, след като законът е променен, не са си променили формулярите. Човекът се е подписал саморъчно, че е получил документа. Ако се случи нещо, например да го изгубят, той с нищо не може да докаже, че вината не е негова. Напротив – по документи талонът си е в него.

Междувременно днес в КАТ се извиха умопомрачителни опашки от чакащи за регистрация и пререгистрация на автомобили. Колоната от коли излиза от двора на КАТ и стига чак до булеварда.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини